PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Neon Highlight

Hai pembaca blog pendambamawar, hari ni PM nak kongsikan sesuatu. Dan PM yakin anda akan berminat untuk mencubanya.ahaks. permintaan pertama dari PM, cuba highlight perenggan ini tengok macam mana rupa highlight tu,sama tak macam entri anda. kalau berminat teruskan membaca. PM akan bagi tutorial untuk ini.


1.klik pada dashboard>design>edit HTML>Tick expend widget


2. klik CTRL+F cari kod dibawah
a:link {
3. Kalau da jumpa paste kod kat bawah di atas kod yang dicari tadi
::-moz-selection {
color:#FFFFFF;
text-shadow: 0 0 0.2em #0900FF, 0 0 0.2em #00FCFF;
}
::selection {
color:#FFFFFF;
text-shadow: 0 0 0.2em #0900FF, 0 0 0.2em #00FCFF;
}
4. da siap tekan preview ,kalau tiada masalah boleh la save.


Merah: boleh tukar kod warna di sini


kalau ada masalah boleh rujuk PM.


kredit untuk: Aisyah

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

5 bicara cinta:

kunci locker said...

ala...aku buat blog aku unable high light...huhuhu...baru nk try...sadisny...

noraauliyya said...

x jadi .

widiea azira said...

lupe lak blog sy unable high light..hahah x jadi ah nk try

..cik gugu.. said...

hohoho blog sy x bule hligh da ;p

anamizu said...

wahhhh3 neon highlight ye =)




luv,
cik ana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD