PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Cinta Membawa maut

Hai pembaca blog pendamba mawar, benarkah cinta mampu membawa keburukkan kepada seseorang ? pendamba yakin dengan keputusan ini kerana ramai yang bercinta atas dasar nafsu akan melakukan banyak perkara diluar jangkaan kita.


Zaman dunia yang serba maju ini ramai remaja yang menggunakan kesempatan ini untuk hidup mengikut arus pemodenan. kenapa pendamba berkata bergitu? percaya atau tidak budak sekolah rendah sekarang sudah pandai melakukan perbuatan perbuatan terkutuk seperti sumbang mahram. Pada zaman pendamba sekolah rendah pendamba tak pernah tahu apa itu seks yang pendamba tahu bola sepak je.

Kemungkinan kemudahan yang mereka miliki sekarang banyak mempengaruhi akal fikiran mereka , ya dunia dihujung jari ini salah satu sebab remaja sekarang lebih maju dalam fikiran. jika kita tidak mengawal mereka berkemungkinan besar mereka akan terpengaruh dengan budaya negatif.

brbalik kepada cinta yang membawa maut adalah cinta yang dipengaruhi nafsu, dimana hasil kerjasama secara haram yang membenihkan hasil yang subur akan memberikan kesan negatif pada mereka. contohnya jika seorang perempuan hamil anak luar nikah, dan pihak lelaki tidak mahu bertanggungjawab. apa keputusan mereka akan buat? selain dari terus menjaga kandungan tersebut, statistik lain menyatakan mereka cuba bunuh diri. 

Inilaha yang digelarkan cinta membawa maut, jadi pendamba nasihatkan anda semua agar berhati hati dalam percintaan. tolong la jangan gatal gatal nak mencuba 'main sukan' dengan kekasih. pikir halal haram dan baik buruknya pada anda . akhir kata dari pendamba becinta la kerana Allah. sekian

-Pendamba tak dapat online lagi buat seketika maaf - 

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

14 bicara cinta:

Cik Kasih said...

alhamdulillah stkat ni msih x trjebak dlm dunia kotor tu...n insyAllah dijauhkan..amin!

Noraien said...

cinta bawa maut sebab ade org bunuh diri sebab cinta :D

RinsyaRyc said...

jangan mengandung anak luar nikah.. ingat tu pendamba....

Mengandungkan dalam nikah..

ieyza afieyna said...

betul tu tau xpe..
mase time dulu2 bende2 ni semua tak tahu.. dah masuk sekolah menengah baru tahu.. tapi la nie budak drjh 1 pun dah tahu..

saya cello191 said...

dunia modern...
type ja kat google,semua keluar~~

widiea azira said...

saya x suke brcinta! boleh?

..cik gugu.. said...

dilarang bersukan bersama kekasih.. ehehehe~

Mawar berduri said...

hehe sebab cinta pahit manis dirasa .. Ngee~ mawar sukakn cinta.. tp cinta x sukakn mawar .. hahaks So?

kim heeruul said...

budak2 skrg celik2 je zaman it.
tengok orang men fb dia pon sebok nak fb..dari situ la mula nye..

pinky_liscious said...

yup dats true...and kalau boleh jgn la sesekali terjebak ngan perbuatan2 macam tu..pikir mak bapak dulu...

anamizu said...

kan ku tunggu saat kau melamarku menjadi suri hidupmu...cewahh :P

cik ana tggu MR RIGHT masuk minang + nikah je..boley gitu?? hehe



luv,
cik ana.

Nyamuk Terbang said...

main sukan yerk

Saiazuan said...

huhu lbh kurang je entry kita, just brlainan skop dan cara kita kmbangkn entry tu :D

azie Cheesy said...

bercinta kerana Allah, bercinta lepas kahwin lebih manis sebab semuanya dah halal.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD