PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Kenapa pertikaikan

Hai semua pembaca blog pendamba mawar, pendamba mintak maaf lagi sekali atas kelewatan pendamba membalas lawatan saudara saudari. Petang yang agak penas dengan suhu yang agak tinggi ni pendamba ingin berbicara mengenai sesuatu yang bermain di fikiran pendamba. Izinikan pendamba untuk memulakan bicara yang ringkas ini.


Bila hati semakin mesra , ternyata perhubungan semakin renggang. kenapa ea? 


abaikan persoalan diatas. pendamba nak tanya anda kenapa ramai blogger suka menulis mengenai lelaki dan perempuan. Contohnya perkara tak disukai, pilihan cinta, kenapa ini,kenapa itu.. pendamba pelik dengan situasi ini. kenapa ramai sangat yang buat cerita cam ni.


Nak kongsi pengetahuan atau nak kejar traffik? sebab menjadi trend bila seorang blogger perempuan tulis mengenai 'kekurangan lelaki' selang beberapa jam je mesti ada blogger lain yang menulis mengenai 'kekurangan perempuan' . Kenapa nak mempertikaikan semua ni?


Mungkin entri mereka bertujuan memberikan pemahaman untuk orang lain, tapi kadang kadanglebih kepada kutukan bukan nya pengetahuan. Soal lelaki dan perempuan memang ada banyak perbezaan tak dapat dinafikan. Jadi pendamba berharap blogger yang suka sangat buat entri pasal ni tolong la bagi point yang boleh membantu bukan menjatuhkan.


Lelaki dan perempuan saling memerlukan, tapi anda tahu kenapa? sebab lelaki dan perempuan ni serba kekurangan dan mereka saling memerlukan untuk menutup kekurangan itu. Anda menulis keburukkan seorang wanita, sama la anda menghina ibu anda sendiri. anda mencaci seorang lelaki sama la seperti anda memperlekehkan bapa anda sendiri. fikirlah sebelum sesuatu entri. baik buruk nya akan terpahat pada anda.


Maaf untuk entri ini. pendamba tengok sekarang ramai yang cuba menulis kelemahan dan keburukan lelaki dan wanita. tapi tak ramai yang menulis cara nak tutup kelemahan dan keburukkan itu. Pendamba bukan la seorang yang baik.tapi pendamba masih kenal apa itu erti HORMAT.sekian
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

11 bicara cinta:

kim heeruul said...

selalu nye blogger gugirl yg starting.buat entry kutuk2 lelaki..gua pon panas gak..

widiea azira said...

stuju sgt!!..x suke blog boboy yg kutuk gurl abes abesan!!

yad'z said...

entry adik hari tu consider melampau tak bang? i think its part of my own opinion.. tak berniat nak hentam sape2. huhuhu..

Noraien said...

alaah,blogger lelaki pown kdg2 kutuk gak perempuan then perempuan yg panas pown mula lah nak balas..adat lah dalm blogging pasti ade nyee entry kutuk2.

xleh nak wat apee .

tp setuju ngan abam kata,nak wat entry tue biarlah niat menyedarkan bukan nyee menjatuhkan.setiap orang ade perasaan so jgn fikir perasaan sendiri jee bile wat entry kutuk2 niee.



^___^

RinsyaRyc said...

><

--->tak penah kutuk lelaki.. (kononnya..)

err.. biasalah tu.. laen orang laen pendapat ^^rin ambek pengetahuan sal lelaki banyak dari kengkwn ompuan n pengalaman sendiri ^^

http://bulatmata.blogspot.com/

Cik Kasih said...

due2 pon same tp x sume..biase la tu,bloggers mmg suke ikut trend tp stkat ni x penah lg buat post cmtu..hik3

Fara E's said...

setuju sgt , macam berlumba2 pun ade =='

anamizu said...

tak perlu pon kutuk mengutuk ni kan..
blogging positif dah la..
cume kdg2 mungkin nk cr publisiti kot tu yg drg buat cmtu :P






luv,
cik ana.

Maya Lisa said...

sokong kim heerul selalu girl yang buat duluu... hihi,,


tapi korag inat jua, girl ni mudah tak stabil... sekejap a, kejap agi mesti k. pelik... bila emosi tak stabil, bila salah cara ekspress kan, dah jadi makin teruk. tu lah dia, perempuan yang belum wanita.

maya pun gini...

tapi maya tade lah buat post gini.

ieyza afieyna said...

aah la.. tau xpe..
same je.. saling nak memburukkan antara satu sama lain.
yg laki tuju kat pmpuan,
yg pmpuan tuju kat laki..

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.. ni mesti kekasih buat hal. sebab tu ade entri mcm tu...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD