PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Handset je pun

Hai pembaca blog pendamba mawar, kali ni pendamba ingin berbicara mengenai handset, anda semua memiliki handset? canggih? ok pendamba tak mahu berbicara mengenai spesifikasi fon. Tapi mengenai sesuatu yang kadang kadang membuatkan orang lain merasa tidak selesa dengan anda.
Bagaimana cara anda bercakap menggunakan handset?
 kat atas ni merupakan model fon pendamba yang rosak tu.ahaks. abaikan. Pendamba nak anda semua sedar tentang satu sikap kita yang kadang kadang boleh membuatkan orang lain meluat dengat anda. Cara percakapan di handset. soalan pendamba perlu ke?
Kita bercakap dngan nada yang kuat sampai boleh mendegar perbualan anda dengan jarak yang jauh?
tangan kita  menunjuk nunjuk arah ,bila bercakap dengan seseorang?
Ni dua perkara utama yang menjadi pemerhatian pendamba,perkara kedua mengenai tangan tu pendamba tak nak huraikan kerana ia berlaku secara spontan. pendamba sedar itu. Tapi perkara pertama menganai nada suara.


Pendamba beranggapan mereka ni pekak. sebab mereka meninggikan suara ketika bercakap. bagi pedamba jika kita bercakap di handset, cukup la kita dan si pemanggil je yang mendengar. Kalau cakap kuat kuat pun frekuensi hanset mampu capai tahap tertentu je. Tolong la prihatin sikit dengan orang orang yang berada di persekitaran. bukan mereka nak dengar awak bercakap. Jaga adab kita semasa berkomunikasi, tak manis la orang tengok anda terjerit jerit. sekian


ps pendamba pula macam mana?menjerit juga? da ramai kot yang bercakap ngan pendamba di fon.. haha tahu la pendamba cakap cam ne.
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

10 bicara cinta:

Mawar Biru said...

memang pun.. nada tu biarlah kawal sikit. nanti silap hari bulan malu baru tahu..

Rosalia said...

hahah.alamak terasa.sy ske ckp kuat2 tp kt rmh sje bg jd konsert!:) tp kt luar ckp slow2 romantik gitu.hahah

Mawar Biru said...

oww.. sy ni species yg tak lekat sangat ang hanset.. kire tak penting bagi saya lah.. huhuh..

anamizu said...

ni jenis spesis x reti malu + xde sivik kot ni..ckp pon x pandang2 org len dah :P




luv,
cik ana

..cik gugu.. said...

saya tiada ciri2 di atas~~ sy ckp slow,tgn diam je. muahahaha.

Miss Nadya said...

tak perlu lah tangan tu nak gerak sana sini kan??betoi x??:)

new entry ::

1. Blog Pilihan Hari Ini ツ
2. BE melekat lagi ツ
3. Tips untuk dapatkan BE ツ

Nyamuk Terbang said...

aku sllu ckp fon bwh bantal
okbai

Soda & Ice Tea said...

cakap dengan pakwe bawah selimut, dgn mak pulak mcm mak tu pekak . hadoiiyaii -,- (dengan mak tak pandai nk sweet plakk :|

mizz_blur said...

slalunya org yang blagak je slalu ckap dlam phone kuat2..hehehe

sha my heart said...

Mesti pendamba ni sopan giler bila cakap fon kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD