PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Apa Celup

Hai pembaca blog pendamba mawar, macam pernah kedengaran ayat kat atas tu tapi kat mana ea?ok dalam filem Hantu Bonceng tu. Ha tak kira la lambat ke apa pendamba tulis pasal benda alah ni tapi pendamba nak anda semua tahu apa sebenarnya ayat tu. Klik link di bawah untuk edisi sebelum ini.
XOXO
Klik je tu entri lepas menunjukkan maksud disebalik XOXO ,pendamba tak jahat nak letak link says. churpchurp. Ok kenapa pendamba nak menulis tentang ini?kerana pendamba da jadi meluat tengok budak budak sekarang yang terpengaruh dengan ayat ini, budak sekolah?budak kecik kecik tu?pelajar IPT lagi la berlambak duk guna. 


Korang harus tahu maksud sebenar 'Apa Celup' ni adalah ' WHAT THE FUCK' pendamba tak nak la sensor sensor ayat tu lagi pun korang pun guna apa celup.sama je. Cuba WTF ni omputih apa celup tu melayu. Ha ada yang baru tahu ker? jadi selama ni duk guna? Ayat ni biasa la digunakan oleh golongan golongan lorong haji taib tu. Maksud celup di sini, memasukkan sesuatu dalam kemaluan wanita sehingga basah, sebab tu dipanggil celup. maaf terlalu jelas,tapi pendamba nak anda faham. 




Jadi pendamba ingatkan lah berhati hati tentang penggunaan kata. Betul cara mengekploitasi minda yang utama adalah filem dan lagu. Jadi kesan nya inilah jika diolah secara negatif. Jika ada adik adik anda yang guna ayat ni nasihat nasihat la sikit. Tak perlu la nak ayat style style, nak ikut trend tapi ayat yang tak berfaedah nak buat pe. 
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

17 bicara cinta:

Azura said...

budak2 skang main cakap ikut sedap je.. tp x faham makna..-,-" apa ce.. eh2 nk tersebut lak.. hehehe papepun nice entri :)

Bilal binti Robah said...

okey seriously first time dgr
=.='

ieyza afieyna said...

penah dgr gak org ckp.. ramai suka ckp WTF tu.. FU** tu kn mencarut tpi ramai yg suka sebut. entah la..

fierul said...

lebih suka ckp what the 'hack' y mbwa mksud (hanya aku cinta kau sorang) dri what the hell .. :) hehe

Atiqah Wadiah said...

br tau maksud tuh..x suka jgk bila budak2 suka ikut apa dialog kat tivi..klu yg elok x per..ni x..huhu..btw,tanx 4 sharing :)

ZaTy zUlAiKhA said...

haha ! nice entry . baru tau . saya tamaw sebut dah aihh benda uhh !huhu

Cik Kasih said...

okai encik kasih..cik x sbut pon tu sume ek..^_^

nurul diana said...

x pnah ckp cm tu , hee :)

..cik gugu.. said...

nsib bek xde penah guna.. tp siap ade page like ape celup lg kt fb tuh..

niesa said...

nasib tak pernah cakap...

Ana Farhana said...

errr,ttbe pkataan ni naik.mne diorg dpt eh..

EyqaLuvender said...

pnah dgr pasal ni...
mmg annoying gler dgr bdk2 duk pakat gune ayat2 mcm ni,ingt stylo sgt la tuh

reenapple said...

WTF= welcome to facebook.. =)

Ezad Skytech said...

pengaruh filem kuat sangat ni..tu yang terikut2...huhu~

♥ norlida ramli ♥ said...

hehehe..igtkan celup tu xde maksud pape..rupanya...huhu..tp x penah pun nk ikut2 sebut cm tu..

btw..nice sharing..:)

Diyana Ali said...

selalu dgr orang cakap, kawan kawan cakap tp tak pernah tegur, baru tahu maksudnyaa. trimass PM. tp tak pernah sebut perkataan gtu, rasa tak cool . hehe :)

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

rakyat malaysia sekarang mudah terpengaruh dgn ayat-2 dalam filem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD