PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Rindu Puasa Lepas

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hai pendamba nak cerita kan sikit kenangan pendamba berpuasa semasa pendamba belajar di pulau pinang dulu.. saja pendamba nak kongsikan... baik la pendamba bermula sewaktu pendamba masih di semester 1, pendamba masih ingat selama seminggu pendamba berbuka dengan air nesvita je.. time tu duit habis buat beli lappy...  nak pinjam pun...haih..
selama seminggu pendamba berbuka dengan nesvita, pendamba bukan la dari keluarga yang berada,time berbuka pendamba mesti hilangkan diri pi kat tasik.. berbukak sorang sorang kat situ.pendamba tak nak roomate pendamba tahu.. bila sedar je jumpa kat surau untuk solat terawih bila ditanya,pendamba jawab da makan..
memang sedih la tika tu,first time berjauhan ngan family kena menghadapi dugaan cam tu..pasrah je dengan dugaan tu.. hari yang ketujuh pendamba berlapar,pendamba dapat col dari abah..dia tanya macam mana ngan puasa,masa tu abah tengah operasi di sempadan malaysia thailand..jadi proses nak menghantar wang memang lambat sikit kerana kekangan masa..pendamba hanya menjawab ok walaupun air mata da mengalir masa tu..abah diamkan aje.. esok nya abah hantar sekeping mesej,duit da masuk.. masa tu kul 6 petang.. daripada bilik aku aku berjalan kaki ker BSN yang paling dekat iaitu Perda *Student PSP mesti taw jarak dorm ngan perda.. agak jauh... tapi bersyukur petang tu aku dapat menjamah nasi untuk berbuka..alhamdulillah selama 6semester aku di pulau pinang aku berjaya menghadapi 3kali puasa di sana.. semua ku jalani dengan sempurna...
teringat masa kecik kecik dulu..bila tiba je masa posa... mesti excited giler giler.. kenapa? nak pi bazar jer..hahaha.. petang petang pi bazar tunjuk itu tunjuk ini balik..haha..seronok nye berpuasa masa kecik,sekarang da besar.. pi bazar..pusing pusing balik..beli nye idak.. banyak pusing je 5 6 kali... tapi untuk permulaan ramadhan memang tak kenal bazar lagi tunggu la hari ke 10 dan ke atas..
ini je la pendamba nak tulis.. ha..pendamba teringin nak dengar pengalaman anda berposa sebagai perantau.mesti lagi best dari pendamba..law sudi meh la kongsikan...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

9 bicara cinta:

nashanadz said...

la, duduk penang jgk ke dulu mase puase lepas pun? same la ngan akak.. rindu puasa lepas.. takpe, belum rasa nikmat kali ni pulak ;)

are_tik25 said...

rindu itu anugerah....^_^

Lilynn Sazlin said...

aku masa kecik salu ponteng puasa.. masak megii ngan kawan2 bila parents g keje. hehee. :P

farra said...

alaaa..cdeynye..xpe2..skang boley berbuka ngn fmly da kan:)

Pendamba Mawar said...

akak nashanadz>eh ye k duk peneng gak??hehe..

aretik>memg anugerah terindah yang diberikan

lilynn>haha lagi mantap,monteng

Farra>ye dapat bebuka ngan family da

Hazwan Arif said...

sedeh ngat citer mu haha..lek2, pengalaman best tu..bkn senang nk dpt

Noorul Amera Adnan said...

selamat berpuasa pendamba jom singgah tgk memori ramadan sy : memori Ramadan

yunZ said...

pose bukak megi je.air watercooler..adesss..sadis.

Pendamba Mawar said...

hazwan>hehe tu time aku belajor peneng dulu..haha

noorul..slamat berpuasa jugak..bukan pendamba da komen ker?

yunz>lagi dasyat..sabar ea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD