PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Cantik Atau Kemas

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


wah banyak isu semasa yang hangat untuk dibicarakan seperti Isu RM2 untuk bergambar dengan 'Goldman' atau orang emas?atau isu orang emas ditahan?, pengemis yang cacat penglihatan melibas pegawai JKM,atau isu warga emas yang ditetak? pendamba juga tak mahu berbicara mengenai prestasi Khairul Fahmi yang semakin merosot,serta pandangan mengenai pasukan selangor yang bakal menentang Red Warrior,bukan juga pasal nicol david mara ke peringkat seterusnya.. pendamba jugak tak mahu bercerita mengenai Faezah Elai yang bakal berkahwin.. tapi apa yang pendamba bakal bicarakan mengenai Cantik atau Kemas..


Pendamba sengaja memilih tajuk ini sebagai permulaan bicara pendamba hari ni.. ahaks...kita lebih kepada entri santai tapi pendamba harap dapat memberikan manfaat pada blogger blogger yang baru bergiat dalam dunia blogging termasuk la pendamba sendiri.. insyallah isu kedua mengenai Hencem dan Lawa akan menjadi bicara kedua pedamba nanti.. sekrang kita tenangkan diri kita ke isi utama bicara kita pagi ni ea...


Pendamba tak pandai nak komen tentang penulisan blogger dan cara dia nk tarik follower atau reader , tapi tentang design inyallah pendamba boleh bantu.. pendamba cuma nak berbicara tentang design blog.. ramai blogger diluar sana yang suka blog yang kemas dan cantik.. faham tu.. kemas dan cantik.. bukan saja kemas atau cantik.. pada awal pendamba blogger.. pendamba rajin blogwalking tengok blog blog yang dah lama.. fuh cantik.. semua pendamba praktikkan dalam blog pedamba..


Akhirnya blog pendamba cantik.. tapi pendamba lupa pada kekemasan blog.. apa kaitan entri ni dengan anda?semalam pendamba blogwalking blog yang pendamba masuk banyak blog baru, cantik.. macam macam widget ada tapi kekemasan tu hilang.. disebabkan terlalu banyak widget digunakan untuk mencantikkan blog akhirnya kekemasan tu hilang.. pada pendapat pedamba widget yang berada di bawah yang tulis 'i follow  ,do leave comment' yang animasi tu..takperlu pun itu sedikit sebanyak menjejaskan kekemasan blog anda dan menambahkan loading blog anda.


Cuba anda rujuk balik blog anda tenung design blog anda.. agak agak kemas ke?cantik ke? anda ada kreativiti aplikasikan dalam blog cuma jangan terlalu terpengaruh dengan widget widget yang tak perlu diletakkan dalam blog.. satu lagi tentang susunatur.. ini yang pendamba suka sangat komplen law bab susunatur...hehe. bukan nak menunjukkan diri pedamba bagus tapi ini kemudahan kita semua.. letakkan mana yang perlu di tempat yang betul..di mana widget follower ?di mana blog achieve?di mana shoutmix? utamakan itu... bukan nya di mana slide show?di mana picture kekasih?di mana puisi cinta? noooooooo....


98% blog yang pedamba masuk semalam adalah blog berlagu..apa yang best sangat blog berlagu??cuba cerita sedikit sebanyak widget lagu tu mempengaruhi loading blog anda taw..fikir kan la..pada blogger baru yang berminat nak design design blog..pendamba syorkan anda rujuk tutor dulu... mana yang berkenan letak la dalam blog jangan mencari kecantikkan sehinggan mengabaikan kekemasan...  fahamkan la ayat pendamba..semoga kita dapat sama sama meningkatkan mutu blog kita, dapat kan kekemasan blog dan tambahkan baikkan cara penulisan.. anda akan dapat apa yang anda hajati dalam dunia blogging..sekian 




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

7 bicara cinta:

Ku Azhar said...

terbaekk!! blog nie mmang kemas pn! hehehe

Pendamba Mawar said...

pendamba harap dapat tolong blogger lain jugak

cik mate sepet said...

blog ni cantik sngt...i like =)

Pendamba Mawar said...

masih banyak kekurangan

cik_nini said...

blog ni cantik dan comel. ada korean ;p

TrigYy said...

blog aku? ada due2 dop? ke slh satu je ak ada?

Pendamba Mawar said...

nini>hehe sebelum ni kartun

edie>blog edie kemas doh... jeles button share tu wat rane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD