PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Copycat!!


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Tiru kucing? hehe ye pertama kali nye pendamba buat entri tiru kucing ni, haha. Maaf kepada penulis asal, bukan pendamba nak meniru penulisan anda tapi pendamba nak mengikut cara beliau. mungkin cara ini pendamba lebih mesra pengunjung blog pendamba. Pendamba tak nak kehilangan pengunjung.hihi.
pendamba akan  terangkan satu persatu mengenai perubahan yang akan pendamba lakukan.
Shoutmix
Perkara yang pertama akan pendamba lakukan adalah melihat shoutmix,  berapa orang pelawat blog untuk hari ini. dan pendamba akan terjah blog anda yang tinggalkan jejak di shoutmix. tapi pendamba nak ingatkan, jangan terlupa untuk tinggalkan maklumat yang betul. maksud pendamba ramai yang tinggalkan jejak di shoutmix untuk dijejak balik tapi anda seringkali terlupa untuk meninggalkan link blog anda.kadang kadang anda gunakan link blog pendamba. lain kali cuba ambil berat tentang itu.
Komen
Yang ni kompom pendamba jejak, sesiapa je yang selalu tinggalkan komen, memang blog diorang dalam list untuk pendamba lawat. sebab pendamba hargai sangat sangat komen komen anda. negatif,positif kadang kadang bercanggah pendapat semua pendamba hargai kerana anda memberikan pendamba satu senyuman. Jadi jangan malu untuk meninggalkan jejak diruangan komen. pendamba pun buat perkara sama juga di blog anda .tentu anda senyum bila ada blogger yang komen entri anda kan? begitu jua pendamba. jadi jangan segan untuk meninggalkan komen anda di entri pendamba.
selepas itu baru pendamba akan mula mencari blog untuk  blogwalking. jadi anda tak perlu risau. mungkin bagi anda pendamba ni bukan siapa siapa. tapi mana tahu dari pendamba anda dapat 15 atau 20 pageview..hikhik.. sekian. 
idea kali ni pendamba tiru kucing dari: Kim Heerul
hanya idea. bukan corak penulisan.

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

15 bicara cinta:

kim heeruul said...

keh keh keh..patut la blog sudah semakin dikenali..rajin blogwalking & komen2..hihi..
btw thankz backlink blog gua..=)

Akito Boron said...

shoutmix dan komen. 2 elemen penting dlm blog. tp kalau copycat? mksudnye xde kualiti la

fierul said...

hehe btol tuh . kalau ad org komen msti rse mcm dihargai . :)
byk dpt tnjuk ajr dri pdamba nie.
trma ksih ye

Pendamba Mawar said...

kim | hehe ne ade..hahaa.. lom dikenali lol..welcome..

akito | betul tu..erm tang copycat tu tajuk je..hehe

Pendamba Mawar said...

fierul | yup sangat2 gembira.. ala sama sama mnolong..mekasih juga sudi baca entri pendamba.

Azmie said...

sangat mesra okehh blog ini.. tahniah...

Urzain Hussain said...

blogwalking jugak macam wajib dah untuk blogger ni..huhu..:)

saya cello191 said...

dua benda tu memang penting..

penting utk kita tau feedback and penting utk visit balik..^^

Brilliant Marjan said...

komen & bw memang penting..xboleh nak pisah sbb itu juga yg membuatkan sesuatu blog tu hidup.. =)

Pendamba Mawar said...

mekasih semua

Edy Fee said...

one way to recognize blogger yang leave kat komen

echa takashimaya said...

Shoutmix tak jadi jadi pon echa buat.haish.

Pendamba Mawar said...

edy | betul tu

echa | kenapa pula? masuk tutorialuntukblog.

..cik gugu.. said...

hehehe gugu ary2 dtg cni ;)

Pendamba Mawar said...

gugu | hari2 sy di blog gugu juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD