PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Isu Retis Otai..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hai semua pembaca blog pendamba..walaupun hari ni pendamba tak seaktif semalam untuk ping blog alhamdulillah ada jugak yang masuk blog pendamba ni.. kali ni pendamba ingin berbicara tentang isu RETIS aka ARTIS dan OTAI.. Biasa nye panggillan cam ni ditujukan buat blogger blogger yang berpengaruh...


Pendamba sendiri tak suka orang gelarkan pendamba retis sebab pendamba hanya blogger picisan yang masih banyak kekurangan dan masih lagi baru dalam dunia blogging.. teringat pendamba masa mula mula blogging, bait RETIS dan OTAI ni mencul dalam fikiran pendamba,apakah artinya retis dan otai?follower ramai?secret admirer ramai?ramai peminat?cam tu ker?pendamba keliru...


Tertarik dengan kata kata abg Ben tadi dalam salah satu group...


Disini tak de artis,sini semua blogger


Siapa tak kenal Ben Ashaari?? blogger?ada yang tak kenal abg ben ker?bohong! taip jer google Ben Ashaari.. anda akan tahu siapa dia.. dah setahun lebih dia blogging tapi takde sombong ngat blogger blogger newbie...dan selalu menolong blogger baru dengan segmen dia..


berbalik pada tajuk.. kenapa ada gelaran otai?? bukan nye blogging tu ditentukan dengan baru dan lama seseorang blogging tapi bagaimana seseorang tu menulis dan berkongsi sesuatu.. pendamba akui penulisan pendamba masih lagi lemah walaupun dan hampir empat bulan terlibat dengan blog.. pendamba masih tak dapat tarik pengkomen setia.. masih memerlukan banyak lagi masa untuk membuat peningkatan blog pendamba..


Dan pernah ada anon yang 'sound' pendamba ,kenapa tulis pasal diri sendiri.. da cukup fames ke untuk orang baca?? ok untuk pengetahuan anda kenapa entri pendamba selalu pendamba kisahkan diri pendamba?? sebab.. segala keburukan,dan kelemahan tu akan ditujukan pada pendamba.. pendamba tak guna nama lain untuk situasi pendamba buat...sebab pendamba tak nak blog pendamba ni pendamba gunakan untuk menghina orang lain... segala keburukan dan kelemahan adalah dari diri pendamba sendiri..


Dan yang terakhir buat bloger baru.. tak perlu la anda segan untuk memperkenalkan blog anda,pendamba yakin blog anda lagi hebat dan lagi best dari pendamba.. jika ada kritikan untuk blog anda gunakan ia sebagai pembakar semangat untuk anda terus blogging..lama kelamaan anda akan mendapat apa yang anda inginkan dalam dunia blogging ini.. 


akhir kata.. kesilapan,kekurangan dan kelemahan adalah berpunca dari diri pendamba sendiri...sekian..
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

18 bicara cinta:

Nyamuk Terbang said...

aku yg xpnh popular pn org pnggl resit eh retis

Learn Adobe said...

ak ta prnah kisah psal newbie2 nie. sme je sume. blogger jgk. blog pom, kdang2 je ak update.. hehhe

TrigYy said...

good luck blogging.. jgn ltakkan hrpan yg tggi ngn blog.. hehee

Pendamba Mawar said...

hehe pendamba pun tak faham napa isu ni timbul.hehe..happy blogging

y u y u Z u l a i k h a said...

hehehehe... retis retis.. ciptaan manusia je tu. kita semua sama :)

Pendamba Mawar said...

taw takpe yuyu.. yuyu ngan pendamba sama je.. eh silap.. yuyu pempuan..hehe..pendamba lelaki

cik najihah said...

betul cakap yuyu..
retis mane pon tetap same..dari bawah jugak

Pendamba Mawar said...

ya..semua dari bawah..hehe

May Maisarah said...

Tepuk dada tanya iman.

Oh btw, hai tuan belog sekampung! =))

AesyaZealous said...

aku nak saman org first yg invent perkataan retis. grrrrrrr

Hazwan Arif said...

aku baru je knal ben ashari tu..adeih

Pendamba Mawar said...

may>hehe btul tu

aesya>tu ar saman2 nanti aku backup

hazwan>hehe.. aku pun baru 3 bulan knal

yunZ said...

ok.ta cakap da

Pendamba Mawar said...

yunz..hehe..:)

kim heeruul said...

gua pon tak suka org pggl gua retis...=)

Popoi said...

hehee,, ^_^

yunZ said...

fine.lalala

I do I need Iman said...

semua sama. satu manusia, satu hmba Allah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD