PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Review 6 gadis

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

pemilik blog yang comel.. blog yang simple tak banyak widget,loading juga laju.. banyak menulis tentang apa yang dilalui setiap hari.. masih bersekolah tapi dia main blog dari 2010 lagi lama dari pendamba.. fuh segan tu..
pendamba cuma nak komen tentang blog achieve,law boleh cik toinktoink buat scroll lagi kemas... floating buttong facebook dan twitter pun cam ada masalah dengan image src dia..cuba betulkan ea..itu je kot tentang penulisan pendamba taknak komen.. tapi smart jugak law format penulisan guna cam biasa je.maksud pendamba tak center kan ayat tu..
Apa apa pun pendamba suka blog ni.. simple.. klik pada header di atas beliau untuk terjah

wah.. apa yang dapat komen tentang blog dia ni?kemas hampir sempurna.. apa yang kurang nya? pendamba bukan jenis review pada penulisan tapi pada design... loading ok,kekemasan ok.. satu je pendamba boleh pesan .. law boleh miss wanda tukar font color untuk link.. cuba rujuk blog achieve.. link color ungu dan backgroud juga ungu..menimbulkan 'sedikit' kesukaran disitu.. masih boleh dibaca tapi cuba cari color yang menimbulkan kontra antara background dan penulisan.. oh ya nak lagi kemas?widget kat sidebar tu cuba centerkan.. mesti smart.. cara nak center tak tahu? bukak edit html widget tu.. dpan coding tambah <center> dan tutup coding tambah </center>..klik pada gambar untuk ke blog beliau

menarik memilih latarblakang berwarna biru sebagai tema blog ...apa yang pendamba nak katakan cuma..law boleh la.. cuba guna design blog yang 2kolum je lagi kemas berbanding 3 kolum bahagian post menjadi terlalu kecik.. yang utama adalah tentang setting comment di blog cuba buat pop up comment.. setting>comment>comment form placement>tick on pop up>save. bawah widget lencana facebook awak tu widget apa ea?nuffnang ke?cuba edit balik bagi kemas yang tu ..itu saja yang pendamba nak tegur tentang blog ni...klik pada gambar untuk ke blog beliau

ni lagi sorang dak sekolah jugak ni..hehe..jeles dah berdotcom.. apa yang mampu pendamba komen law da berdotcom ni..mesti da lama dalam blog.. tapi pendamba tak pasti la law da berdotcom..memang setting komen tak leh buat pop up er??maaf la pendamba budak baru..hehehe.. tapi pendamba tak nampak mana letak nye blog achieve zana ni..haih.ditelan tikus ke dik? yang lain pendamba da tak de apa yang nak dikomen seba blog dia kemas..widget pun tak banyak..oh ya promote jap..blog dia ngah wat segmen jom sama sama terjah... 

simple design blog dia.. pertamanya abg nak tegur kat adik ni tentang background dan post.. patut nye adik jangan buat transparent pada ruangan post sebab ini akan menambahkan kerumitan pada pembaca..  entri da ruangan home juga terlalu banyak..cuba adik letak 2 atau 3 entri sahaja di home.. pasti lebih kemas.. blog achieve abang sarankan adik guna scroll ya.. itu je dari pendamba klik pada gambar diatas untuk ke blog beliau.

blogger yang memilih lagu kerna ku sayang kamu sebagai muzik peneman di blog agak simple dengan loading yang memuaskan...apa yang nak pendamba komen?ya blog achieve...scroll ye dik.. dan yang tak berapa berkenan..hehe law boleh gambar contest yang miss sheila join tu letak kan dalam satu page khas..dengan cara tu sedikit sebanyak dapat tambah kekemasan pada blog..ha widget ruang JPJ ngan recent visitors tu pilih salah satu je..fungsi hampir sama je pilih yang mana dapat membantu untuk miss sheila jejak visitor tu balik..
sekian sahaja 6 blogger yang pendamba review?anda?bila lagi nantikan promosi dari pedamba ye..ahaks..sekian

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

5 bicara cinta:

nurul diana said...

hahha trime ksih , actually , yg fb twitter tu da lme da psan cume mls nk btulkan , centre kdng2 dye centre sndiri , btw thax ea :)

Alter Ego said...

mekasih ye encik pendamba mawar! maklum la still new.. will do take note! :)

Pendamba Mawar said...

hoho welcome alls

Noraien said...

wahhh,best nyer di review.uishhh,blog yg review tue mmg comel2..suka ! (:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

thanx ^^

zana memang da lame ber blog-ing ,. 2 yang tuka domain ,. pasal blog achieve memang zana xletak ,. rase macam semak jar ,. kehkeh ,.

setahu zana ,. kalau ber dot com ,. memang xboleh pop um komen ,. tapi xtao la kan sebab zana pun baru tuka ,.

*jom la sekali join pendamba mawar ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD