PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Bersahur Bersama Yang Berhormat

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Bagaimana nasib masa tanah runtuh tu ea, bagaimana pula isu penggodam Gaysec yang telah dedahkan identiti individu yang menghina Islam,siapakan makcik   Makcik Hajjah Siti Al-Wuzara bagaimana pula isu Khairul Fahmi putus tunang dan curang, isu Mr Bean accident ? bagaimana pula isu group murtad di FB?mercun?mangsa mercun? ditahan kerana menjual mercun? bagaimana Ben Ashaari mencari idea untuk blog? bagaimana pula Fatin Liyana yang dikatakan gedik? atau isu yang berkaitan ngan bazar ramadhan di Malaysia atau resepi untuk berbuka puasa dan bersahur.. bagaimana pula isu persiapan hari raya?tempahan kuih hari raya.. 
hai semua pembaca blog pendambamawar.. ya pagi yang indah pendamba amik masa untuk update blog sebelum menunaikan solat subuh.. alhamdulillah pendamba masih lagi diberikan peluang untuk bersahur hari ini.. bagaimana la agaknya keadaan mereka yang kurang bernasib baik dari kita ya.. Bangun sahur beralaskan biskut dan air kosong.. atau yang lebih malang hanya menjamah air kosong.. alangkah sayu nya kehidupan mereka...
Ketika berbuka..kita seronok dan sangat bergembira dengan juadah yang disediakan apatah lagi bila menjejakkan kaki ke bazar ramadhan semua nak dibeli.. tapi insan yang kurang bernasib seperti kita? jangan kan hendak membeli di bazar tapi nak menjejakkan kaki ke bazar pun mereka tak dapat.. 
alangkah gembira nya kalau kita sama sama dapat bergembira di bulan yang penuh dengan keberkatan ini.. indahnya kehidupan.. sama sama menikmati juadah bersahur dan berbuka.. sama sama tertawa.. pendamba bersyukur dilahirkan dalam keluarga sekarang ni..walaupun keluarga tidak la berada tapi mampu la untuk menyuap nasi setiap hari.alhamdulillah..jangan penah sesali kehidupan kita.. jangan pernah sesali apa yang kita ada sekarang jangan pernah sesali kekurangan kita sekarang..kerana masih ada insan yang kurang bernasib baik seperti kita... sekian...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

7 bicara cinta:

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

insyaallah, amalina akan melatih diri untuk lebih beringat dan bersyukur :)

Ku Azhar said...

haaa..yg Ben cari idea tu ku pn nk tau :)

Pendamba Mawar said...

amalina>alhamdulillah

ku>hehehe...tu la.. dia nye style.. fresh idea.faham tak?

imah said...

puasa jugak buat kita rasa apa yang dirasai oleh org susah..

si para para said...

itulah salah satu tujuan kita berpuasa..untuk merasai kesusahan yang di alami oleh saudara kita disana..

kim heeruul said...

gua bersyukur dpt family yg boleh tanggung hidup gua.

yunZ said...

cantik belog bai..kalo letak minho..kompem dabel aku singgah belog nii..hee.out of topix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD