PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

New Blogger? Take A note

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



Hai , selamat pagi semua pembaca blog pendambamawar.. da pukul 2.22pagi tapi pendamba tak dapat nak tido jadi pedamba nak berbicara sikit .. sehari sebelum kita semua umat Islam menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan.. Pendamba teringin nak berkongsi dengan anda semua pengalaman puasa pendamba dulu ketika masih belajar di Pulau Pinang.. tapi siapa lah pendamba untuk berbicara tentang itu.. Jadi pendamba nekad untuk menukar bicara pendamba untuk mengulas mengenai blog..

Pendamba teringat masa pendamba mula blogging...  pendamba blogwalking blog orang lain.. pendamba tanya la owner blog tu..cam ne nak buat blog cantik cam ni.. ada bagai bagai dalam blog dia... Dan dia jawab guna coding.. argh sudah! Mana pendamba nak taw coding coding ni.. tapi tak lama keluhan pendamba.. 3 hari lepas tu pendamba google giler giler tutor tentang blog.. pendamba buat semua tutor tu..ha sekali cek..blog  pendamba berat giler loading..dengan lagu dengan float widget,dengan livetraffic,jam,tulisan gerak gerak,blink blink..


Blog pendamba da memang pendamba rasa cantik giler giler la dengan lagu,blink blink..benda gerak gerak bagai.. tiba tiba tanpa disedari.. haters mula wujud..dia hentam kaw kaw blog pendamba berat penulisan tak best font tak ley baca.. tika tu pendamba da down giler giler..nak berhenti blogging pun ada... baru dua minggu pendamba blogging da wujud haters...tapi pendamba takde la buat entri tentang tu..hehe.. dengan mood down.. pendamba amik kritikan kritikan tu. Nak maju kan..kena hadapi cabaran yang datang..

Selepas peristiwa tu pendamba semakin gigih mengedit blog..pendamba nak cuba hasilkan sesuatu yang simple tapi dapat menarik orang untuk ke blog. Pendamba bertanya lagi pada blogger blogger macam mana nak buat gambar gambar transparent?diorang jawab..guna photoshop..sekali lagi down...sebab pendamba takde photoshop dan tak pandai photoshop..time tu frust..sebab tak dapat nak buat cantik cam diorang tapi pendamba tetap menulis walaupun untuk mendapatkan 3 komen untu satu entri tu susa..tapi  pendamba tetap terus update blog pendamba dengan entri entri baru...

Dan kini.. blog hasil penat lelah otak pendamba sendiri.. walaupun kartun tu pendamba amik google tapi pendamba cuba mencorakkan kan kartun tu...dan alhmdulillah perubahan dan penambaikkan dalam design blog dan penulisan kini memberikan hasil..ada blogger yang follow dan komen entri entri pendamba..ok sampai sini je cerita tentang pendamba..

Kenapa pendamba cerita semua ni?ada ke orang nak tahu? Amik iktibar ok untuk blogger yang baru dari pendamba...  korang tengok blog pendamba sekarang dan korang bandingkan dengan blog yang pendamba ceritakan pada awal entri ni.. mana lagi ok?? Sebenarnya. Nak maju dalam blog ni perlu rajin..jangan pernah mudah untuk putus asa... walaupun entri  anda tiada blogger lain yang komen..teruskan menulis jangan biarkan blog bersawang.tentang penulisan.. cuba anda elakkan menggunakan ‘shorform’ ..percaya cakap pendamba.. emosi dan penulisan.. law boleh masukkan la tapi jangan melampau... dan untuk design blog..pendamba harapkan terbaik dari anda..pendamba taw anda lebih kreatif dari pendamba... tak perlu widget yang pelik pelik..  blogger baru take a note la pesan pendamba jika korang nak berjaya.. memang la blog dinilai dari penulisan... tapi ingat! Kekemasan sesuatu blog yang menarik pengunjung masuk blog anda dan baca entri anda... sekian

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

13 bicara cinta:

yunZ said...

blog aku tetap simple.even da berbulan blogging.n sampe sekarang ak xtai pe kejadah nufnang coding or wat the bulshit.ergh.dem

Pendamba Mawar said...

rujuk tutor la..:) byk skrang tutor,...:)

| cik azeya | said...

biaselah tu. hidup kena mula dari bawah. hehe. yang penting, hati ikhlas nak berblogging. entri pun kene smart. baru boleh tarik reader bace. barulah meriah sesuatu blog itu. betul tak pendamba ? ekeke :)

Noorul Amera Adnan said...

chaiyok2 pendamba. sikap tak pernah putus asa tuh buat sy kagum dgn pendamba. sy byk kali jugak down bila dpt komen yg berbau kritikan tp alhamdulillah sy ambik tu sebagai sesuatu yg membina :)

..cik gugu.. said...

BETOL3~ sry ye pendamba lama x kumen.. line tak elok kt setiu ni ;(

farra said...

baik..take it:)thanks:D

anismelon said...

hehe..biase la nie..anis dolu mula wat blog pon ginie..kalo leh sume nak dbubuh..tp xpernah kene hentam..weee..anis tanye personal ngn abg ben blog anis cene..then dye komen la kt fb..anis buang sume sume yg bersepah sepah kt blog..hasilnye blog yg sekarang..simple..huuuu

Heidi Shafiq said...

blog utk bersosial.. jgn guna utk ketamakkan kan.. :)

Pendamba Mawar said...

azeya>ya bila da design lawa..kualiti entri pun kena lawa la jgak..hehe selari

ameera>hehe alhamdulillah..jgn ptus asa ok..teruskan

gugu>its ok..pendmaba faham..:)

Farra>welcome

anis>wah untung la..hehe.. simple ok apa..:)

heidi>hehe benar..:)sy setuju..orang tamak slalu rugi..hehe

kim heeruul said...

entry aku dulu pon cikai2..komen pon tak bnyk..
hehe..terus kan berblogging..=)

Pendamba Mawar said...

ya masih meneruskan..:)

Popoi said...

serius~~ aku x tau blog aku dah ok ke x,,, +_+

Pendamba Mawar said...

popoi..cuba google..cam ne blog pilihan ramai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD