PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Untuk Isteriku

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hai ..pendamba ni da gatal nak kahwin ke?umur baru 20an da nak kahwin.ish..hehe..ok la kali ni entri lebih serius ok..dalam orang ramai sibuk membicarakan soal perhimpunan 'BERSIH' ke?kotor je nampak... pendamba amik kesempatan jap tadi pergi pameran hiasan dalaman rumah.. pergi sana pendamba tengok perabot perabot dan design menarik untuk rumah...hurm pendamba nak hias rumah pendamba nanti secantik mungkin...ha untung la bakal isteri pendamba..ahaks

ok bukan itu pendamba nak ceritakan tapi tadi sewaktu berlegar dalam pameran tu..apa ye yang pendamba dapat katakan.. golongan remaja yang memadu kasih berpeluk pelukan..jeles ke pendamba? pendamba bukan jeles tapi pendamba kesian.. kesian ngan diorang.. dah cukup banyak ke amalan kebaikan yang dilakukan?bukan ke sentuhan antara bukan muhrim tu salah? ni dengan sengaja.. wah.. eh berlapik la.. ades..da niat nak pi pegang lapik tuala tebal pun salah la...

pendamba cuma takut.. perempuan tu bakal isteri pendamba.. ye la kita tak tahu jodoh kita kan? walaupun dah kapel berbelas tahun pun belum tentu dia milik kita yang sah..da pegang pegang..lelaki tu pun gatal nak usap usap bagai..ish... pakaian pun boleh tahan menarik perhatian ketat.
abaikan.. fahami situasi ini..

Anda ke sebuah pasaraya untuk membeli laptop..laptop A model baru , berkualiti,first hand..laptop B model sama, second hand kedua-duanya harga sama..mana pilihan korang?yang baru atau yang second hand?sedangkan harga sama?

pendamba yakin korang akan memilih barang baru kan...sapa nak barang second hand.law harga da sama..so kat sini pendamba nak pesan la kat semua lelaki atau perempuan jaga la tingkah laku anda..sebelum sah tu tak perlu la nak gedik pegang sana pegang sini ok.. tak berbaloi hantaran tinggi kalau awak tak pandai menjaga peribadi awak sendiri..  yang lelaki pun sama tak payah la gatal nak 'ter'pegang sana sini..

Untuk bakal isteriku,jaga la kehormatan mu selagi aku tidak bergelar suami mu..sekian 


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

9 bicara cinta:

..cik gugu.. said...

betul3~ setuju!

Rafidah Farhana said...

Saya pegang nasihat itu pendamba :)

Pendamba Mawar said...

cik gugu>mekasih..ahaks


rafidah>ye cam tu la..mana taw kamu ni isteri pendamba..jodoh kita tak tahu kn..

Janatul Ashikin said...

betol2......setuju sngt

Pendamba Mawar said...

janatul> terima kasih

Adibah Jumali said...

terbaik :))

Pendamba Mawar said...

adibah..terima kasih

I do I need Iman said...

setuju ;)
tiada yang baik kecuali yg cuba mnjdi yg baik dan dialah antara glogn yg bertakwa ;)

Pendamba Mawar said...

mawar..mekasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD