PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Layak Kah Kita Menjadi Anak?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hai pembaca blog pendambamawar .. yang pertamanya pendamba nak mintak maaf pada kaum hawa yakni bakal isteri pendmba nanti dan semua yang bergelar kaum hawa.. bukan pendamba nak jatuhkan martabat anda tapi pendamba nak ingtkan pada semua.. dan ini berlaku depan mata pendamba hari ni..


sewaktu pendamba lepak di JPJ ..apa tu JPJ? Jabatan Pengangkutan Jalan hehe..jumpa pak sedara la hujung hujung bulan ni..ok berbalik pada cerita di sana pendamba lepak depan seorang awek ni.. fuh muka cun dia punya gaya fuh budak bandar beb.. dia sorang sorang je.. tiba tiba.. masuk dua orang pakcik dan makcik.. pkaian biasa la.. pergi duduk sebelah dia... tiba tiba terdengar perbualan mereka.. ayah ngan mak pi duk luar la.. hurm malu la akak cam ni... pakcik tu ngan lembut menjawab.. kakak kat luar tu panas..bagi la ayah duk dalam ni jugak... dan perempuan tu menjawab... ok tapi duk kat sana sikit kan orang nampak...


pendamba terkesima ngan jawapan dia.. 'orang nampak??' kenapa dengan orang nampak?bukankah JPJ ni tempat awam? tanggapan pendamba dak perempuan ni malu kot ngan pakcik makcik tu ye la tua,pkaian takde la smart cam dia.. hurm pelik manusia zaman sekarang..pendamba tak tahu la apa perasaan ayah dan mak dia bila dia bercakap cam tu.. mesti terkilan..


Pendamba jugak bukan la anak yang baik tapi takde la malu keluar ngan mak ayah pendamba.. pelik manusia zaman sekarang keluar ngan ibu bapa malu..tapi keluar ngan kekasih tak malu plak.. ada kawan pernah 'sound' pendamba da besar besar pun masih tak ley kuar malam ,tak boleh kuar pi jauh jauh sorang sorang..law kuar mesti ngan mak ayah.. dan pendamba hanya mampu senyum.. pendamba syukur sebab mereka ibu bapa pendamba tak bagi pandamba buat semua tu sebab takut terjebak ngan perkara bukan bukan.. pendamba lebih dengar cakap mereka la...


Akhir kata dari pendamba jadi lah anak yang berguna..anak yang kenang jasa ibu ayah.. tak guna awak belajar peringkat tertinggi pun law awak lupakan dan tak hormat ibu bapa anda... ibu bapa adaah nyawa anda... sayangi mereka lebih dari diri anda sendiri... jangan lukakan hati mereka.. kerana kita tak kan tahu bagaimana nak pulihkan kelukaan mereka..


selangkah kita di gigian pantai kita masih melihat tapak kaki kita, teruskan langkahmu.. kesan langkahmu tadi akan hilang bersama air laut.. kemana kita? teruskan atau mencari cari kesan kaki kita tadi? fikirkan lah.. umur semakin menigkat, gunakan akal untuk berfikir bukan untuk menilai orang lain.. kita malu dengan ibu bapa kita? renungkan kembali siapa kita sebelum kita menjadi diri kita sekarang.. sekian
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

23 bicara cinta:

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

em, kenapa still ade yang macam tu ye,,

fierul said...

wahhh ! npe gurl tuh jdi cmtuh ? sian mak ayh die . pnat je bsarkn die bgi plajaran . mta2 sy ta jdi cmtuh ble dh bjaya nty . :)

~nobody~ said...

nauzubillah..mntk2 la sye bkn jenis yg mcm 2 jgk..sye syg ummi ngan abh sye ...

Pendamba Mawar said...

amalina>tu la sy pun xtaw

fierul>terkejut giler dengar percakapan cam tu..memang xpdan la ngan gaya n rupa

nobody> itu yang terbaik..utamakan mereka

cik mate sepet said...

astagfirullahalazim..x sngka la cm 2 skali..

Pendamba Mawar said...

hurm tu la..baru nk ngorat..miahaha..tapi perangai cam tu lak

kim heeruul said...

girl bajet hot mmg mcm tu..
dh selalu aku nmpk kat mid..

Nurhasliza Jeffry said...

Ya Allah, macam tu punya manusia pun ade? Hurmm.

Pendamba Mawar said...

ala la pusat beli belah takde ku heran kim.ni dalam JPJ je pon.haha


hasliza... tu la pasai..plik saya

imah said...

nauzubillah..

Pendamba Mawar said...

imah..:)

tieka said...

x sngka lak..still ada orng yg mcm tu ek..ish2...

cik fadh said...

sekelip mata je dpt dosa . yaAllah manusia sekarang ni nk jage taraf smpai sanggup xngaku mak ayah . haihhh !

Pendamba Mawar said...

tieka>ada tadi baru jumpa..:)

cik fadh>tu la.. bajet hot cam tu la..xsedar neraka lagi hot mnanti dia

yunZ said...

ur parent education same like my parent taught me n sibling.. btw..


HAKU TUNGGU KO ONLINE TAHU X ???

Pendamba Mawar said...

yunz sori dear...

tomatokering :) said...

erkk realiti mmg ada yg cmtu kan ..

kesiannye dekat parents dia .. ><

Pendamba Mawar said...

erika.>tu la bukan filem atau drama je..

Fyqa said...

apalah anak cmtu.

AnNa FaRHaNa said...

setuju sgt2 dgn kamu pendamba mawar..sy sampai sekarang pun keluar dengan mak ayah saye..why msih ade anak yg mcmtu...hurmm..kelmarin pun mawar ade post entry berkenaan harga sebuah kesusahan...

Pendamba Mawar said...

tu la sy sendiri xpham...ish..plik ngan mnusia sekrang ..xknang jasa

I do I need Iman said...

waaaaaah bgusnye.
kalau boleh taknak lukakan haty ibu bapa.
ibu bapa ada satu je dlm dunia ne ;)

Pendamba Mawar said...

betul tu mawar..tanpa mereka siapa lah kita skrang ni..mampu ke kita sekrang untuk terus menmpuhi dugaan yang mndatang tanpa mereka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD