PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Follower Tak Penting? Ubahlah Fikiran Anda

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hai pembaca blog pendamba mawar..hari ni pendamba nak berbicara tentang  follower... pendamba pernah terbaca di satu blog..yang menulis tentang follower atau kualiti penulisan? Anda sendiri sebagai blogger..mana yang anda utamakan?follower atau kualiti penulisan.. Ada yang mengatakan usah dikejar follower beriban riban tapi entri entah apa je.. dan tak kurang juga yang mengatakan.. tapi tak de orang nak folllow blog saya janji saya menulis entri berkualiti..

Ok la pendamba bukan nyer orang lama dalam dunia blogging ..pendamba masih budak baru belajar...tapi pendamba hanya nak menulis sesuatu yang dapat mengeksploitasi minda blogger... Follower atau kualiti penulisan?? Anda blogger yang mengejar follower atau anda blogger yang mengutamakan penulisan

Pendamba sendiri blogger yang mengutamakan follower dan selalu mengejar follower..  Jadi pada blogger yang menulis follower tak penting..harap korang ubah pemikiran anda..jangan jadi blogger yang sombong.. dan jangan cuba mengeksploitasikan minda bloggger baru..kerana anda sesetengah blogger down... jika anda rajin,sila la jenguk entri entri pendamba semasa blog ni baru ditubuhkan..cuba tengok bahasa dan cara penyampaian pendamba..sangat sangat teruk..time tu blog pendamba masih tidak mempunyai follower

Pendamba guna follower ni sebagai batu loncatan untuk menghasilkan entri entri yang lebih baik dari sebelum ni.. maafkan pendamba untuk blogger yang mengatakan FOLLOWER TAK PENTING , dari mana anda dapat pembaca? Dari mana anda dapat komen mengenai penulisan anda? Dari mana anda dapat kritikan? Follower...so apa sebab dan alasan anda menyatakan follower itu tak penting. Bagi hujah anda..knapa follower tak penting..  ya pendamba berfikiran tipikal mengatakan follower salah satu aset yang penting dalam blog..

Oh ya pendamba memang blogger yang mengejar follower..tapi ingat pendamba bukan jenis you follow and i must follow you back.. pendamba akan follow jika pendamba berminat dengan blog tu.. sekali lagi pendamba ingatkan blogger baru.. Cari follower anda dengan penulisan anda..dan guna follower anda untuk penambahbaikkan terhadap blog dan penulisan anda.. tentang kualiti penulisan?insyallah melalui follower anda akan sedar tentang kualiti entri yang anda hasilkan.. melalui komen komen yang ditinggalkan... Tapi! Jangan terlalu mengejar follower sehinggakan entri blog terabai.. penulisan dan pengunjung blog mesti selari..baru anda akan menjadi blogger yang dikenali..

Akhir kata dari pendamba.. anda mahukan follower..guna kreativiti yang anda ada.pendamba percaya setiap orang ada kelebihan masing masing..dan follower ,guna sebagai semangat untuk anda membuat penambahbaikkan dalam penulisan entri entri yang seterusnya.sekian

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

17 bicara cinta:

AdinLala said...

Selamt Menyambut Ibadat Puasa !

Jom Join Segmen Puasa !

saiazuan said...

slmt menyambut bln puasa.. btw blogger bru memang set dlm mentaliti mcm tu.. tp bgus tuk awaln. sbb lg banyk follower lg kte rasa dihargai n semangat tuk tulis entry bernas menebal.. ni pandangan aku la.. peace :)

farra said...

ehh?u follow i??means u suke karangan esei i?
errr..o u suke i??eheks:P
btw,betol tu..follower as a reader..xde reader,pe guna penulisan kite kan?so,stabil kan keduanya..:)

Pendamba Mawar said...

ye.. metaliti blogger baru memng perlukan follower untuk tambah semngat blogging..

Ku Azhar said...

tersangat;lah btl!!!klau xde follower rasa mcm sembang2 dgn dinding T_T

Pendamba Mawar said...

hehe.. so mmg pendamba bangkang isu follower tak penting

kim heeruul said...

"done follow u,please follow me back"..haha..bgg tgk ayat tu dkat shoutbox...nice entry bro...
selamat menyambut ibadah puasa..=)

Pendamba Mawar said...

ya..slamat posa...esok k posa?hehe

yunZ said...

sampai aty x folo aku

Pendamba Mawar said...

da follow la..

Benrauf said...

dua-dua pun penting.

Popoi said...

aku de terbaca yg ckp follower x penting,,, hermm,,, ++

Pendamba Mawar said...

ben>ya kejar 2 2

poi>hihihi

| cik azeya | said...

saya tak cari "follower" tapi mencari "kawan" dalam dunia blog. kawan yang menanti2 kehadiran entri saye, yang sokong saye depan belakang walaupun hanya dalam dunia maya. seronok bile berada dalam keadaan macam tu. sampai satu ketika, saye rasa kawan kawan dunia blog lebih banyak menceriakan saye dari dunia realiti yang sebenar. huhuh.

:)

anismelon said...

follower penting..tp xda makne follower ribu riban komen entry 4,5 je..so biar lah seiring...kan...mcm la anis punye blog..hahaha..follower tak ketahuan hala..komen..ade lah sikit...ngeee..

psstt...jujur nie..

Pendamba Mawar said...

azeya>hehe.. betul tu.. tapi kawan di blog sy da transfer ke FB..hehe.

anis>hehe lama2 ok2 la tu

::Mastura Zakaria:: said...

saya follower pendamba..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD