PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Jangan Pernah Berubah

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Kenapa berubah?? persoalan yang sering timbul bila keserasian dalam satu perhubungan mulai pudar... berubah ke arah negatif itu yang cuba dibicarakan oleh pendamba.. alhamdulillah jika perubahan seseorang itu ke arah positif setelah lama mengikat perhubungan dia antara pasangan. hayati lagu ni ketika membaca entri pendamba.




Bila berbicara soal perubahan kadang kadang kita sendiri tak sedar bahawa kita juga berubah mengikuti arus masa.. benar atau tidak?tepuk dada tanya diri sendiri... Persoalan pendamba kenapa berlaku perubahan dalam perhubungan? bukan kah kita pernah melafazkan kata cinta, sayang, rindu pada pasangan kita? jadi kenapa berubah?kenapa perlu berubah? 


kenapa Abang da tak macam dulu?? sayang mesej abg tak pernah balas.. sayang ajak keluar selalu abang bagi pelbagai alasan..kenapa?? kenapa abang tak seperti dulu sebelum dan awalan kita bercinta?? mana hilangnya rasa sayang abang?mana perginya sifat ambil berat abang pada sayang...(nada menangis kecewa)


dua persoalan utama yang timbul kenapa berubah adalah... 
Apabila diri tidak diperduli
Bila hati mula menerima cinta lain


pernah anda mendengar madah ini..

Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan didalamnya dan kemungkinan apa yang kamu benci tersimpan kebaikan didalamnya.

tentang perubahan dalam cinta... pendapat pendamba senang.. muhasabah diri kita sendiri, fikir apa salah dan silap kita yang buatkan pasangan mula berubah, apa kekurangan kita yang menyebabkan hubungan kita dan pasangan tidak sehangat awalan percintaan... kenapa dia berubah?atas dasar apa dia berubah? cuba persoalkan apa kekhilafan kita sendiri..



Berubah atau tidak dalam satu perhubungan itu bergantung pada kita, bagaimana kita cuba mencorak kan hubungan kita, bagaimana kita cuba ukirkan satu erti kebahagiaan..akhir kata dari pendamba..


Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

27 bicara cinta:

Cik Rainbow :) said...

: Always be strong :) InsyaAllah, the happiness will always be by your side. If not today, maybe tomorrow and the other day. Allah knows the best for ya :)

cik Dil said...

jiwang..heheh

dil suka giler lagu nii..sobb sob

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

insyaallah, tidak akan pernah berubah~ :)

Pendamba Mawar said...

cik raibow>ngee mekasih..

cik dil> hehehe..suka lagu ni?saya pon..:)


amalina>baguslah la cam tu

forever love said...

mungkin ada sebab kenapa die berubah.. bincang elok2..

tomatokering :) said...

masa yg ubah semua nya .. :))

| cik azeya | said...

lagu ni best, ;)

betullah awk cakap, pokok pangkalnya hati. bergantung pada hati.

sesetengah orang selalu nak yang sempurna je. bile dah tahu keburukan die, mule rasa tak senang. mule rase bosan. mule rasa cinta makin ke laut. hahah. sebab tu cepat berubah, jahat kan? nak bunuh semua oranglah camni, haha, (tetibe)



-_-

Pendamba Mawar said...

atiq>ya.. toleransi itu penting..

erika> kadang2 kita sendiri tak sedar ttg perubahan tu..mungkin disebabkan hormon..ngee


azeya> sebab tu la masa percintaan kita memilih kerana sifat yang ada pada dia bukan kerana sifat yang kita ingin dia ada

Farrah yong said...

terkena jiwa bro .

*wuuuuuuu ( nngis sbntar bersama tisu )

Pendamba Mawar said...

hehe..jngan ngis.jgn la ngis

yad'z said...

wahhh.. penuh madah hati entry ni.. hehhee

Janatul Ashikin said...

ehem2....golek2 cini ha.....tenet dh uke..then leh larh komen...heee...btw, mmg btol pun...ht akn berubh bile trjumpe cinta lainnyer.....sadis !

Pendamba Mawar said...

yadz>ngee biasa la tu..


Janatul>ssetiap orang mudah teruja dengan sesuatu yang baru

Miss Y and Her World said...

suka entry ni. rasa macam nak print bagi orang lain baca. hehe.
insyaAllah akan cuba untuk tetap pada apa yang dipilih ;)

Hoodie Dress Is So Gorgeous !
Oh, Lelakimu Istimewa

Pendamba Mawar said...

print?sila2..hehehe

kunci locker said...

tersentuh aku membacanya...hebat2...thnk 4 this..sgt menarik..

imah said...

quote yang last tuh kena dengan imah... but somehow, kite tak tau diri die skrg mcm mane.. means, cinta yang lama bukan laku di zaman sekarang.. kerana ape?? tiada janji antara kami..

so, life must go on ^^

Pendamba Mawar said...

kunci>mekasih..aku hanya blogger picisan


imah>ya amik jalan yang positif itu yang terbaik imah..

tieka said...

apa bila dotor cinta berkata2..hehehe...sokong apa yg awk kata...:)

AZTIQAH said...

weyh2 ayt kau dlm box tue yg
"Abang bla bla bla tue
aku pnh hntr dkt pkwe aku
serius x tipu
ayt lbh kurang

Pendamba Mawar said...

tieka>haha..sy lom layak ag doktor cinta.ahaks..

aztiqah>ngee yer ke..ades... aku kot pkwe ko tu..haha

MIMIE AIZA said...

sweet lah madah ni :)

Pendamba Mawar said...

mekasih awak..hehe

NNisa said...

manusia berubah.
tapi tak semestinya takde sayang dlm hati. :)

Pendamba Mawar said...

:)) sayang memng wujud di hati..tapi pada siapa kita sayang itu yang mnjadi aturan nya

I do I need Iman said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah terkesima ;)
insyllh jgn lah syg ini berubah.

Pendamba Mawar said...

bgun2...da sedar lom ni..hehe.. doakan yang terbaik..sayangilah sebaik nya ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD