PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Mencintaimu | Mawar Putih

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


hai semua.. wah mood layan perasaan ke petang ni pendamba?? ahaks.. ok terus kan kepada isi... betul tak bicara yang pendamba utarakan itu?? betul ke orang yang menyintai kita bergini?? pendamba persoalkan pada sesiapa yang da berkasih.. betul ke?? 


ok la pendamba story sikit pengalaman pendamba erk.. sebenarnya pendamba pernah merasai erti berkasih sayang...euwwww... tapi ditinggalkan..perit memang perit.ok bukan nak story sal tu.. tapi pendamba nak cerita.. hampir setiap hari pendamba ditanya oleh si dia kenapa sayang dia.. kenapa jadikan dia kekasih pendamba.. pendamba hanya mampu diam dan tersenyum... entah macam mana hari tu dia tanya soalan yang sama dan jawapan pendamba tetap senyum.. tiba tiba dia mintak putus... wah gelap dunia ni... tapi pendamba  jawab baiklah... dengan senyuman pendamba berlalu..


Kenapa pendamba tak pujuk?atau menolak permintaan dia? sebab pendamba cintakan dia... hehe.. walaupon  sekarang dia da gembira ngan orang yang dia sayangi yang lebih kacak,lebih romantis dari pendamba .. tapi takpe omputih kata It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you. .. so pendamba redha dia bukan la jodoh pendamba..


ok la moral nya sini.. jika benar seseorang itu menyintai kamu.. dia tak kan memaksa kamu menjadi miliknya..tetapi melihat sakuntum senyuman yang terukir di bibirmu sudah memadai bagi dirinya.. dan untuk pengetahuan pendamba tak kan pernah lafazkan janji untuk sehidup semati ngan pasangan or sapa sapa la yang akan jadi teman pendamba..sebab teman pendamba tu adalah hidup pendamba.. tanpa dia...siapalah pendamba...dan akhir sekali pendamba tutup dengan bait ini Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. sekian

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

22 bicara cinta:

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

suka2!!! betul sangat~ kadang-kadang diam tu lagi bermakna,, kita tak ley terangkan kenapa kita sayang someone tu sbb kita tak tahu pon kenapa kita sayang dia.. Allah yang cipta perasaan sayang tu.. wallahualam

yad'z said...

Allah sentiasa sediakan yang terbaik untuk kita... mungkin cinta yang lalu bukan jodoh terbaik kita.. =)_

padlie said...

Teringat lak sy ngan ayat ni,

if u love something, let it go,
if it comes back to u, its urs forever,
if it doesn't, then it was never meant to be..

Kerja Kerajaan Secara Kontrak: Yang patut kita tahu

Pendamba Mawar said...

ya.. Cinta dari Allah adalh yang terbaik

Pendamba Mawar said...

padlie nice quote..

Syarifah Ashikin said...

betul2 apa faiz tulis tu..

Pendamba Mawar said...

syarifah>mkasih2..:)

Ku Azhar said...

waaaa..hanya mampu ternganga disini...nak nangis pun ada.. :D

C i k P i p i T e m b a m said...

cinta dtg dan pergi . bersabarlah ye . myra pon pnah alami bnde mcm ni . dah lumrah hdup manusia . bukan slalunye cinta berpihak pd kita .

Eyda Syahida said...

like this..!!

mencintai tak semestinya memiliki kan? cukuplah sekadar melihatnya ketawa bahagia.. :)

Pendamba Mawar said...

kneapa ku azhar

ye myra sy redha dia bukan milik dia..:)

Pendamba Mawar said...

eyda> ya.. bhagia melihat dia tertawa

Aiman Ariffin said...

true that, TRUE LOVE only comes with true sacrifices. If she/he is happier without you then leave. Even if your heart bleed badly, sacrifice ur own happiness for their happiness is what we call as true love.

suha said...

cinta akan dtg kalo ia benar2 cinta (^_^)


erk cik suha single lg neh lala

sergeant keroro said...

ayat terakhir tu terbaik!! haha XD

Pendamba Mawar said...

aiman>ya tepat sekali

cik suha> eh #tetibe..haha

keroro gonsou>haha metacih

SiS NaD said...

Salam PM...

Sis pun pernah merasa ditinggalkan... Memang perti, tapi dah takde jodoh...

Pendamba Mawar said...

sis nad> tu la doa pada yang Esa j..:) redha dgn ktntuan..semoga ada yang lbih baik

sumaiyah mokhtar said...

nice :) sedih pun ade....

Pendamba Mawar said...

sumaiyah>terima kasih..jgan sedih2..:)

I do I need Iman said...

cinta tak mampu megukir apa apa
tapi haty dan jiwe manusia yang mngukir segalanya ~

;) pray for u.

Pendamba Mawar said...

:) keindahan akan tercipta dengan keikhlasan..and i will pray for US

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD