PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Pendamba Bakal Kahwin | Pendamba Mawar

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Gelabah!Cuak! itu yang bermain di fikiran pendamba.. ' saya terima la nikahnya ....... dengan mas kahwin RM........ " haih..mau bepeluh nak lafazkan itu.. apa apa pun pendamba harap 'dia' terima pendamba seadanya..
 Da lama pendamba nantikan saat itu.. hehe.. "dia" akan menjadi teman pendamba untuk selama lamanya..  Kenangan lama tak kan mengganggu kita bila terjalin nya ikatan ini.. mungkin ada yang mempesoalkan knapa pendamba pilih tua setahun dai pendamba..sebab awak bejaya mencuri hati pendamba la..
tapi pendamba ada baca kat blog someone tadi...nasihat dia pada bakal isteri.. sayang baca yer...
1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak.Walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan..siang ikan pun dia taktau.. bla bla bla "

2. Menggangu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat danselalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma nak cakap..malam nih kita masak sardine jer ..ok tak "

3. Terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai suami takjumpa barang-barang yang disimpan beliau.. ie. "kita dah simpan screwdrebar tu kat dalam stor, entah la kat atas shelf mana satu.."

4. Mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari surat khabar danmenyusun surat khabar dengan cara yang amat salah..sampai tidakdijumpa mana-mana seksyen yang hendak dibaca. ie. "bang, sport section tu ayang dah buat bungkus belacan.."

5. Memotong mana-mana bahagian majalah dan juga suratkhabar atau apa- apa bahagian dari mana-mana printed matter sampai berlubang sana sini dan sisuami tak sempat baca/tengok " ie. "eh.. kita suka la news pasal new peti ais tu..kita dah potong simpan ... "

6. Menyuruh suami agar membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dariopis, sedangkan nak pergi pasar/supermarket cuma esok sahaja atau baru semalam telah ke pasar. ie. "bang.. semalam kita lupa beli garam,gula beras dan susu budak ... .boleh singgah tak mana mana ..pleaze "

7. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bilamenyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalahkansuami. ie. "saya kata beli susu cair dan gula melaka, apsal awak beli susupekat dan gula pasir ... kan lain tu"

8. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuansuami terlebih dahulu ie. "i dah confirm malam Jumaat nih nak dinner kat rumah cik minah, you tak ada program tahlil kat mana mana kan ?? "

9. Mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PCtanpa memberitahu suami. ie. "screensaver u tentang gambar 1500ccharley tu i dah tertukar jadi gambar bunga ros... "

10. Bercakap/bersembang di telefon dengan kawan-kawan sewaktu malam selepas 10 pm bilamana nak beristirehat dan ber... ber... . ie. " pot petpot pet pot pet pot pet pot pet pot .."

11. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang kerumah tanpa izinsuami. ie. "malam nih i jemput lina dan anum datang dinner rumah sebabhubby dia orang outstation, ok kan kan kan "

12. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuhdan rambut tak terurus serupa langsuyar dan muka tak bermekap serupamayat dirumah... tapi cukup segak dan cun bila nak keluar rumah. ie."..oh baju-baju cantik tu cuma untuk ke kenduri kawin dan dinner jer,kat rumah pakai jeans koyak pun ok kan bang .."

13. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bilanak keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur. ie. " sorry la i tak tau baju kurung mana nak pakai la so kena pilih betul betul .."

14. Dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau dirisendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilihuntuk dipakai dihari berkenaan. ie. " eh baju tu masih berendam dalambesen lagi..nak pakai jugak ke baju basah tu.."

15. Dengan sengaja atau tidak sengaja menyebelahi anak anak bila suamisedang hot dengan budak budak tu.. ie. "..eh biarlah budak budak tupergi slumber party, bukan nak tinggal rumah kawan dia tu seminggu.."

16. Tidak suka mandi dan bersiap awal pada hari cuti dan hanya bersiapbila nak dekat asar sahaja. ie. ",,nak mandi buat apa awal awal bukannak pergi jalan jalan mana pun.."

17. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atauberibadat dengan melencong ke dapur, bilik budak budak atau buat bendabenda lain. ie. "..awak solatlah dulu, saya nak abiskan memasak nih.."

18. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv. ie. "pasukan manchester tu sampai mati tak akan dapatkan kalahkan liverpool, mari tolong saya potong ayam nih.."

19. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang padasuami untuk bercerita jugak. ie. " u tau tak kat opis tadi, i rasa naktembak client tu u tau tak.. then lagi, waktu balik tadi nasib baik tak langgar ..then lagi u tak tak ... then today.. then tadi..u tau tak... semalam u nak tau... .bla bla bla bla."

20. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari. ie. " i dah kata jangan kasi budak budak tu handphone, kan sekarang dah ... bill bla bla bla bergayut bla bla bla bla... ini semua salah you "

21. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa. ie. " eh cik abang, awak nih ada affair ke apsal sms beep beep beep tak henti henti nih... betina mana pulak awak nak nih... "

22. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain. ie. "..eee u tau tak hubby i tu... "

23. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nakmakan. ie. "..apsal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari danrojak pasembor... i dah masak gulai asam pedas dan rojak singapore .."

24. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran. ie. "..adik u datang tadi nak pinjam mouse, sebab dia punya dah rosak.."

DAN AKHIR SEKALI

25. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yangmunasabah. ie. "..you tidurlah dulu, i nak habiskan tengok drama nih dulu then nak kacau tepung siap siap untuk breakfast dan nak masukkanpakain dalam laundry then kemudian nak tanam padi belakang rumah then nak menuai sekali... .."

Kepada semua isteri2 dan bakal isteri tu pandai2 la ambik hati suami,jangan bagi peluang langsung untuk diorang cari alasan...


Hehe.. pendamba nak kahwin ea?gatal plak pendamba ni..wahaha.. ilmu tak cukup lagi...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

2 bicara cinta:

Cik Asma BLuppy said...

haha...
like this entri.

tersenyum sambil bace nih^^

Doktor Cinta said...

senyum?alhamdulillah..hehe.. teima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD