PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI | Pendamba Mawar


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



'Fuh penat nya,' keluh Zulkanaim Faiz seorang diri,  budak kampung yang tidak pernah menjejakkan kakinya di Kuala Lumpur. dia hanya melihat persekitaran yang amat baru baginya.. tiada rupa yang dikenali.. tiba- tiba dia terpandang dua orang petugas berpakaian uniform yang sedang lalu lalang.. tanpa segan silu dia pon mengadap dua orang petugas tersebut..  

"Assalamualaikum encik.. sy baru datang dari kampung dan saya tak tahu kemana arah hendak ditujui..." ujar Zulkarnaim Faiz.. kemudian petugas itu menjawab..'oh, encik boleh ke kaunter pertayaan di sudut sana ujar petugas yang memakai lencana bernama Arif Azmi.. pembantu saya Zieha Hisham akan membawa encik ke sana..ujarnya lagi.. "terima kasih' itu sahaja yang terbit dari bibir Zulkarnaim Faiz

Setibanya nya di kaunter tersebut dia disambut oleh dua orang petugas kaunter ' Ye Encik boleh saya bantu??' ujar nya.. Agak lama Zulkarnaim Faiz untuk  menjawab persoalan itu kerana terpegun dengan kecantikan dua orang petugas itu.. mata galak Zulkarnaim Faiz pon mengintai tag nama yang dipakai ....'ouch Syuhada Razali dan Cik Oshin .. saya sebenarnya baru datang dari kampung.dan masih lagi mencari cari alamat yang ingin ditujui.. " encik nk kemana??' ujar Cik Oshin. Saya nak ke Salak Selatan... oh kalau bergitu encik kenalah menaiki kereta api  di platform 3... ujar Syuhada Razali..

Lalu Zulkarnaim Faiz pon menuju ke platform yang disebut..tiba tiba.. zaaaaaasssssssssss sebuah kereta api melitas dihadapan nya.. tersentak dia... kejadian itu diperhatikan oleh dua orang gadis iaitu Cik Eka dan Aidanatasya.. mereka menggelakkan tingkah laku Zulkarnaim Faiz.. hampir merah padam pipi dia kerana amat malu dengan peristiwa itu..  

Selepas hampir 15 minit menunggu..mata Zulkarnaim Faiz tertumpu tiga orang yang sedang lepak di sudut kawasan platform tersebut. gelagat mereka menarik perhatiannya.. ' Hurm apa yang mereka buat tu yer?? dia mendekati pemuda tersebut.. wah diorang main gitar la...  tiga pemuda tersebut adalah Wan Mohd Salim, SK,dan Areliff.. nama mereka telah ditulis pada gitar mereka.. 'wah hebatnya mereka' ujar Zulkarnaim Faiz.. kat kampung takde pon orang main gitar cam gini..setakat men kat wakaf ada la..

Sedang khusyuk...melayani lagu lagu yang dimainkan... tiba tiba terdengar satu pengumuman bahawa kereta api ke Salak Selatan telah berlepas... Alamak! Habislah...ujar Zulkarnaim Faiz,, dia melangkah longlai ke kaunter tiket.. dan sampainya nya di sana petugas nya yang bernama Iera Amier bertanya..dan Zulkarnaim Faiz bertanya kembali..' saya da terlepas kereta api ke Salak Selatan..bila keretapi yang seterusnya?? tetapi jawapan Iera Amier amat mnegecewakan... 'maafkan saya encik, itu adalah trip terakhir untuk hari ini'.... Zulkarnaim Faiz tiba tiba menjerit.... ahhhhhhhhhhhhhhhhh tiddddaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk!!!!!
sekian


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

18 bicara cinta:

zieha hisham said...

hee , best ah crite .
idea baik jerr ^^
ade mase bace story zieha pulak okee (:

bersama kak Es said...

byk watak...sgt kreatif :)

F A I Z said...

zieha> isyallh..sy akan jenguk..hehe

F A I Z said...

kak es punye cerita pon apa kurangnya..hehe..cepat jer siap..hehe

Munna said...

wah..cptnya siap...kreatif2..^^

munnafendy join juga...hehe

http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

F A I Z said...

:).. terima kasih..nnti sy terjh

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

wah... trip terakhir ye... agak2 pukul berapa waktu masa tu...?? bermalam disitu la nmpknye... hee~

F A I Z said...

tu la.. tdo citu la jwabnye

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

ade masa jenguk sini pulak... hee~

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

husairi zulkifli said...

citer best..banyak watak..nice lah

pendamba ada sini..
sila marah abg ben...hehe

http://kotakjernih.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

muhamad hanif said...

wahahah..macam-macam punya story dah ..

Ainismaira said...

nice2 :)

k.h.a.l.i.l.a said...

dtg sini baca cite, hehee.... kreatif ^^

F A I Z said...

husairi> nak marah kenapa..hehe

Hanif> macam2 ragam mnausia

ainismaura>thanks..

khalila> terima kasih first tyme buat cerita

Ly_Tulip said...

menarek cite kamo ni..bley wat cerpen da gaya nya...heheh :)

F A I Z said...

ly tulip>hihi cerpen??hihi insyaallh..

mad khaz said...

hahaha,kesian terlepas tren XD

tu la,lyn mamat 3 orang tu lagi :P

F A I Z said...

mad khaz> diorang men lagu best sangat..hehe...:).tu ar pasal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD