PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Inspirasi Hati



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
Bila sendirian fikiranku buntu
Mengingati dirimu
Dikau tiada lagi di sisiku
Hatiku sayu bertambah pilu

Kasih kau inspirasiku
Kau mengajarku erti kehidupan ini
Takkan ku lupakan nasihatmu
Kerna ianya berguna untukku




Seringkali aku berdoa pada-Nya
Agar tabah menyusuri hidup ini
Ya Allah berilah ku kekuatan
Untuk tempuhi dugaan yang mencabar

Sekiranya ku mendapat pengganti
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
Banyak membantu dan mendorongku
Menjadi hamba yang taat kepada-Nya

Seringkali aku berdoa pada-Nya
Agar tabah menyusuri hidup ini
Ya Allah berilah ku kekuatan
Untuk tempuhi dugaan yang mencabar

Sekiranya ku mendapat pengganti
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih
Banyak membantu dan mendorongku
Menjadi hamba yang taat kepadaNya, o ho…

Walau dirimu tiada lagi
Tapi hatiku tetap kepadamu
Kenangan bersamamu subur mewangi
Takkan luput dari ingatanku 

Pendamba nak cerita sikit..hehe...layang jiwang pulak pendamba sekarang ni ea...tak paham kenapa..haha.. ada sapa2 taw ni lagu dari group mana??hehe





ni la lagu faveret pendamba... mungkin disebabkan pengalaman  lagu ni benar2 mnyentuh perasaan pendamba yang mudah menitiskan air mata ni...wekkk...:p

Lagu ni mengisahkan tentang perasaan sesorang kepada teman istimewa nya..gitu la...haih pendamba ingat awek lama ker??bukan la... mengingatkan pendamba pada seseorang yang pendamba kenal masa PLKN 2007

kenapa pendamba ingat dia??? dulu pendamba ni sorang yang lalai,alpa mudah terpengaruh ngan keasyikkan dunia... sewaktu PLKN pendamba seorang yang malu giler la...smpai semua kompeni kenal pendamba ni...hehe.. tapi selepas sebulan duk latihan ada sorang perempuan ni tegur pendamba...awak ni da la pemalu ngan perempuan...ish... start citu kitaorang kenal.. kitaorang satu kompeni...

dari situ la kami rapat..hubungan kami cam adik dan kakak.. pendamba selalu jer kena tegur..tapi pendamba terima sebab pendamba taw salah pendamba.. law lewat solat...memang muka ni la kena aim...masuk pertengahan bulan dua pendamba nekad ubah diri pendamba..alhamdulillah la... perubhan ke arah positif berlaku dalm diri pendamba selepas mendapat sokongan dari dia..

pesanan dia tak kan pernah pendamba lupakan tak mungkin pendamba akan dapat seorang akak cam dia lagi.. kini dia da pon khwin...even sebaya jer... da 3 tahun dia kahwin..:).. apa2 pon nasihat akak yang dlu tetap pendamba ingat sampai bila..terima kerana mengajar erti kehidupan yang sebenar....

Lirik lagu ni betul sama cam apa yang pernah ku lalui dulu... 
sekian..

p/s kenapa pendamba tak mention nama dia... biarlah itu menjadi kenangan buat kami berdua..rahsia di hati kami..

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

4 bicara cinta:

kim heeruul said...

akk tu dh kawin?

dia la pemberi semangat kat ko..

F A I Z said...

yuk da kawin da..dengan pensyarah uia..aku pon da lost contac ngan dia skung

yad'z said...

laa.. dah lost contact kew.. hurm.. rugi2.. bagus akak tuh.. =)

F A I Z said...

taw pon..mmg bgus... sekeras2 budak ni..die ley gak ubah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD