PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Segmen Jom Kutuk Blog

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Jom Pendamba cuba bermain segmen. Ajuran sapa? pendamba la. sapa nak main? jom sertai. Segmen ni adalah segmen pertama anjuran pendamba di mana pendamba akan memilih blogger yang suka hati, rela hati,tawar diri, untuk pendamba kutuk. Tapi ?Insyallah pendamba bukan pengutuk blogger yang profesional jadi teguran teguran pendamba harap boleh diterima agar kita sama sama maju dalam dunia blog ini.


Seorang blogger yang menjadi pilihan pendamba petang ini adalah..

http://nabilahusna-nh.blogspot.com/
pop up windows ni masa mula mula masuk agak mengganggu la, ramai blogger yang tak suka bila pop up ini ada. Jadi pendamba cadangkan awak boleh disable kan widget ini.

Ruangan komen seharusnya anda menggunakan pop up komen. supaya memudahkan pengunjung untuk meninggalkan komen untuk entri anda.

Pop Up comment= setting - comment - Comment form placement - pop up window - save

Blog achieve seharusnya anda menggunakan 'Scroll' ini sedikit sebanyak dapat menjimatkan ruang di blog anda dan akan menambahkan kekemasan blog anda.

Scroll Blog achieve
1. dashboard > design > edit html > tick expand widget
2. dengan menggunakan bantuan ctrl f cari kod ini
<div id='ArchiveList'>

3. perhatikan kod di atas kod yg di cari td-
 <div class='widget-content'>

4. gantikan kod tersebut dengan kod yang baru seperti di bawah-
 <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>
siap preview kalau puas hati baru save


sekian sahaja untuk blogger ini.. klik sini untuk ke blog beliau > sini <

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

16 bicara cinta:

the garang said...

kutuk aku plak woi

..cik gugu.. said...

nk jugak..~~~~

Mish Apple said...

nak .

::contengan hati::)) said...

nak nak kutuk blog yart boleh tak?
sebab memang nak tau kelemahan blog yart ni ;)

Cahaya Fajar said...

tak dpt nk copy kod tu..=.=

Pendamba Mawar said...

berminat? nanti pendamba akan start segmen ni 8hb Sep.. syarat sangat mudah..xperlu buat entri bagai.. tnggu je kemunculan nya. law sudi komen la entri ni

cik Beskod said...

wah nie yg best hehehe.. nak juga nak jugak hehehe

fierul said...

hehe . nanak juga. :)
yg aritu dh dperbaiki .
hah lg stu popup tu sy dh buang dh :)

nurul diana said...

--->cpt kutuk toinktoink :P

☀ Izzaty Hedry☀ said...

nak jugak !...:P

TrigYy said...

hehhe... rmainya request suh mu kutuk blog diorang.. kutuk blog ak jgk la.. hehe

nabila said...

bila tak de org kutuk nie asyik dok SYOK SENDIRI ja..Serius aku suke org kutuk-kutuk blog aku.. barula aku tau yg mne org suka & yg mne org x suka..
TERIMA KASIH banyak-banyak sudi kutuk blog aku..

RinsyaRyc said...

juh mai pi kritik ai pulak.....

---->tapi lembut kit eyh.. takut ai rebah ke bumi tak bangun2.. Kihkihkih..

http://bulatmata.blogspot.com/

kim heeruul said...

kutuk blog aku pula

yunZ said...

bos..seyes tolong kutuk belog PA

yad'z said...

jangan ler kutuk blog kite... nasihat jek.. ahhahaa... wahh.. baguslah review ni.. siap tolong bagi cara2 .. hehee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD