PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Group Blogger Menyampah

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hai pembaca blog pendambamawar yang dikasihi, entri kali ni izinkan pendamba menyentuh satu perkara berkaitan GROUP BLOGGER,  terlebih dahulu pendamba minta maaf buat semua admin group blogger yang pendamba join. bukan pendamba nak burukkan anda tapi entri kali ni sekadar pandangan dan teguran buat semua ahli group.


Seperti kita tahu seorang blogger tak kan dapat kekal lama dalam dunia blog jika tidak mendapat sambutan daripada orang lain, betul ke? haruslah betul kerana UV datang dari mana? Pageview datang dari mana?Komen datang dari mana? tentu sekali dari pengunjung. Jadi macam mana nak tarik pengunjung? 




Tapi! bukan ini isu yang pendamba ingin utarakan, sebenarnya isu komen dalam post di group blogger. Seperti kita sedar ramai kaki spamming dalam group blogger. tak kurang juga ahli yang suka tinggalkan link di ruangan komen supaya dilawati. tapi tidak melawati. baik lah pendamba akan terangkan, sebenarnya pendamba tak berapa gemar terhadap ahli yang suka tinggalkan link mereka di post yang kita kongsikan. kenapa? sebab mereka tak pernah masuk pun blog kita. sekadar meninggalkan link dan senyap.


Pendamba tahu anda tinggalkan link untuk orang masuk dan follow, pendamba tak kisah dengan cara itu. Tapi yang buat pendamba mula 'anti' pada nama anda dan blog anda bila tiada lawatan balas yang dilakukan. ok untung sebelah pihak diamalkan. sangat bagus, bagaimana anda nak menjadi blogger yang mempunyai pembaca jika anda melakukan perkara sedemikian rupa?


Perbuatan cam ni bagi pendamba sangat sangat 'mengarut', dan pendamba harap la, law anda betul mahukan peembaca. apa salahnya ada masuk blog yang di kongsikan dalam post group blogger anda komen atau tinggalkan kan jejak.apa salahnya? Ya anda masih memilih. hanya masuk pada blogger yang anda kenal. Macam ni ke anda nak maju jika ini pendirian yang anda amalkan dalam dunia blog. 


Maafkan pendamba atas keterlanjuran entri ini. Tapi pendamba tak suka bila anda buat tak tahu terhadap pengunjung blog anda. Macam mana orang nak hormat anda jika anda sendiri tidak hormat pada orang lain.sekian
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

30 bicara cinta:

eVa said...

betul2! setuju..

Idzanfashila said...

teguran yang baik pendamba.
sy pun setuju.
ta slh kalo kta saling bw antara 1 sama lain.
dpt tmbh ilmu lg yg kita sendiri tatau :D

aminatul aini said...

setuju!!!

..cik gugu.. said...

ye betol~~ pastu kata da folo pada hal langsung xde.

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

betul tu . . selalunya bila kongsi link dan mereka akan tinggalkan link di koment . . padahal mereka bukan singgah pown blog yg kita kongsi tu :)

RinsyaRyc said...

hehe... Dulu salu buat, tinggal link aje.. tapi kat kelab blogger.. kalu kt sahabat blogger tak dpt sbb peraturan.... ^^


http://bulatmata.blogspot.com/

Nyamuk Terbang said...

btl3....
tgk mcm aku baik ja
smua kunjungan aku blas
hoho

justcallmeanis said...

bukan ke kunjung mengunjung tu amalan mulia :D

cik najihah said...

pendamba jadi blog pilihan fara :)

reenapple said...

kita selalu jer balas kunjungan .. hehe
masing3 ada perangai masing...
tak bleh nak harap orang lain pom aakan buat sama macam kita buat kat diorang... hehe

Puteri Biru said...

huhu, sy tak penah suruh org kunjung/follow n tak sentap kalau tak dikunjungi, berblog adalah pilihan masing2..

Prasetyo said...

Nice blog posting, i'm very interesting to stop to your blog site. Dont forget to visit my blog here and here

Putra said...

setujuuu sangat sangatttt !

Fara E's said...

setujuuuuu

AdeelaHime said...

waaaaa........ lama xbkk!!! da baruuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!

Noraien said...

setujuuuu :D

Saddila said...

betul23 . ada tu yang tulis kat shout box dila mcm ni , 'saya da follow awak , follow la balik '

tapi tgk2 haremmm . follow pun tak . menyampah .

satu lagi ! *Sape suruh dila follow blog die , sampai bile2 dila tak follow kalau hati tak terbuke lagi . haha

yayath said...

suke entry nih:)hehe

nuruhuda_329 said...

ecececece..bila pendamba mula berkata kata muahahahaha =P

ayuna ayuni.. said...

100% agreed....!!!

:))

Lady Diana @ Lat'z said...

betul3x..setuju sangat..

fierul said...

huhu baru dapat nak singgah . hai pendamba .
stuju jgak gan entry nie . :)

Amalina said...

SETUJU! Bila check, dorang tak follow pun. Cittt-,-

echa takashimaya said...

sabar sabar sabar =) kalau kita BW kat blog depa.depa tak mai balik.dah tak payah p lagi.hehe

echa takashimaya said...

haha.reply kat sini kira ok kan? tak ok lagi.esok baru bwk g jumpa doctor.hehe.la ni pakai lappy opis bg =)

Noorul Amera Adnan said...

setuju sgt2 dengan yg tglkn links kat komen. tp sy slalu like je komen links tersebut utk menjaga hati.

Cik Mutiara said...

alaka salam..
luahan perasaan sdara? erm,mgkin sbb dorang just pk nk lumba2 dptkn title follower tbyk kot... :) n mgkin ade la tu sbb dorg... :) by d way, nice blog. sesuai ng nme tratak jiwang. nk give kmen kt chat box p xdpt,may b sbb line intnet ana plhan sgt kot... jmput2 taaruf d blog ana jga ia...insyaAllah ad pkongsian yg mgkin blh dkongsi bsama rkan2 yg laen... :)
'asif..

aiman fanboy k-pop said...

aiman langsung tak terasa ngan post pendamba ...coz aiman akn usaha sedaya upaya visit balik n WAJIB drop komen kpada pengunjung yg komen entry aiman......n akn balas semua komen2 mereka kat post aiman^^
baru memuaskan hati kedua2 pihakkn?

Mawar berduri said...

^_^ bicara yg mmpu dijadikan ikhtibar bersama ;) slmt ber'blogging ..

ku kurim kan sekuntum mawar merah sebagai tnda hadirnya mawar dalm ruangan kecil tnpa suara ;) hehe peace !!

kim heeruul said...

gua setuju 200%..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD