PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Laksa Penang dan Diet



Hai pembaca blog pendamba mawar, hari ni pendamba sedih oooo. Semua kerana laksa, laksa dan laksa. Kesedihan ni da sampai tahap cam kematian isteri dah ni. haha. bermula nya kisah pendamba bangun je tido pagi tadi, sarapan roti sekeping. ok la tahan la lagi . Masuk tengahari ma tak berapa sihat jadi tak masak tengahari, telan lagi sekeping roti buat alas perut.


Da masuk waktu lepas asar tiba tiba berangan macam duk kat peneng, balik kelas perkena laksa dulu. best ooo laksa kat peneng sumpah tak tipu. tapi pendamba tak main la LAKSA SHACK main laksa tepi jalan je. nama pun pelajar harus la jimat kan?




Tapi pendamba terlupa satu perkara, pendamba sekarang bukan warganegeri peneng lagi, pendamba da jadi anak jati terengganu, dalam mood membuak buak nak menelan laksa peneng, pendamba pun mencari port port yang biasa makan laksa peneng. dekat dekat umah je malas nak pi bandar jauh sangat tu.


Masuk kedai pertama, " laksa ada pakcik?" tanya pendamba, "ada,duduklah" .. selang 3 minit, dik laksa ada kuah nya da habis. dalam hati pendamba ni, haih nak melawak ke pakcik ni ngan aku. ' ok la pendamba terus mintak izin g kedai lain. singgah kedai kedua, 'dik nak makan apa?' , tanya akak kedai tu. ' laksa ada kak?' jawab pendamba, 'ada' ,kejap ye. da gembira akhirnya dapat gak pendamba melepaskan sangap pendamba ni. Tiba tiba " dik laksa da habis la" omo! ok la kak. pendamba terus bla.




Hati sangat kecewa tak dapat makan laksa, harapan terakhir pendamba kat sebuah kedai, pendamba terus menuju ke sana dengan harapan yang positif. sampai je depan kedai tu . pendamba tersenyum kegirangan. kerana ada tulisan menyatakan " Minta maaf kedai kami ditutup untuk hari ini" . owh sangat 'gembira pendamba membaca tulisan itu.


P/s: masih mengidam nak makan laksa ni.sedih sedih. agak agak law pendamba tulis macam ni setiap hari dapat ke UV 100? haha. saja la tu nak suruh pendamba diet kan?tak bagi makan laksa.
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

19 bicara cinta:

Farrah yong said...

bgusss , tnda dia dgr tips dari farra tadi .

bhahahha , kejam tak ;p

.bLoG aKu KaN. said...

sedapnya laksa.........tolong....mengidam tetbe,,,,,lame gile dh xmam laksa.....we want laksa...we want laksa....hehehehe *over lak..kih23*

Noraien said...

alahai,kecian nyeee.
esok pergi carik laksa ea.

echa takashimaya said...

kesian.echa baru balik penang jumaat lepas.nape tak mintak kirim?hehe.saya juga suka makan laksa :)

ieyza afieyna said...

haha.. sian nye.. sok p cari laksa lagi tau..

fuh,, sedap giler.. feveret2.. hee

ilman hizami said...

sian2.
kmi bru je lps mkn laksa.
hehe.
:)

LyNn LyNdA said...

wahhh..sedapnye laksa..
suke mkn laksa jgk...
jgn lupe g crik laksa smpai dpt ye...

done follow kamu...

kim heeruul said...

tak ada luck la tu..mungkin di lain hr.sabo je la..hihi

Kathy Tuah said...

kat kuching lagi payah nak cari laksa penang T_T

Nur Syazana Mohammed Sani said...

diet ? zana lemah gile ,. HAHA

http://syazanasani.com

Ezad Skytech said...

hee..esok boleh la try cari lagi..hari ni mungkin takde rezeki kot nak makan laksa..

Wanie Anina said...

fav. kte. tapi hanya makan yang mak kte masak je. :p

I do I need Iman said...

kesiannye dye.
mknlaa nasi senang sikit dpt. hehhe.
tapi tade rezeki ;)
hye pdmba,

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

esok cuba pergi kedai tu lg . .

Miszyuyu said...

laksa <3

Irfan Jamil a.k.a AkuShare said...

Feberet saya tu.. laksa :)
Salam dari AkuShare dan Irfan Jamil Jom lawat Blog Artis saya

..cik gugu.. said...

ahahah gugu x ske laksa..

Noorul Amera Adnan said...

ada laksa sedap dekat ipoh. pendamba kene cuba mesti nk lagi >.<

Nyamuk Terbang said...

laksa janggus dkt penang terbaik!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD