PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Bukan Aku Benci, Tapi Aku Tak Suka

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Selamat pagi pembaca blog pendamba mawar, pagi ni pendamba akan berbicara mengenai tiga perkara. pendamba boleh je nak asingkan jadikan tiga entri untuk upkan 'pageview' tapi biarlah tak kejar pun. Jadi izinkan pendamba mengutarakan tiga perkara yang pendamba pikir sangat 'annoying'.




Bicara pertama pendamba mengenai isu cukai topup, pendamba tak tahu nak terang lebih lanjut mengenai ni kerana dah terlalu ramai blogger lain menulis tentang isu ini. 6% cukai dikenakan? 1% je bertambah. jadi apa yang korang susah sangat? sebelum ni cukai kan 5% tak tahu ke? dan! yang paling penting, jika cukai ni berkuatkuasa anda fikir orang tak beli ke? sekarang ni Topup,sim card, talefon bimbit dan menjadi 'keperluan'. Jadi tak perlu la nak tulis merapu dalam blog cuba nak dapatkan kembali cukai 6% tu. ala 60sen je pun. ni la perkara pertama yang pendamba tak suka. komplen semua anak melayu. siap ada fan page nak mansuhkan cukai. Anda buat tindakan yang ' kurang bijak' .


Hal ini pendamba cuma ingin menulis sedikit kerana pendamba tak berminat nak hentam blogger, pendamba tak suka hal ni berlaku dalam blogging. Blogger A hentam Blogger B,C dan D , pastu muncul blogger E hentam A . kecoh bergaduh. TIba tiba wujud blogger F tulis sal A dan E . anda fikir perkara cam ni berlanjutan sampai mana? tak kan habis ok. Jadi pendamba harap takde da isu ni dalam blogging. Bukan pendamba jaga tepi kain orang tapi pendamba segan jugak la tengok korang blogger ramai follower apa la persepsi mereka pada ANDA?? fikirlah balik ya.


Dan bicara terakhir untuk entri ni mengenai..


WELCOME IMAGE
Ramai blogger guna widget ni, ala gambar yang klik Enter pastu baru masuk blog tu. soalan pertama pendamba, korang sedar tak widget ni menggangu? setiap kali refresh kena klik welcome image tu. sama la fungsi cam welcome pop up massage yang ramai blogger tak suka tu. hati hati sebelum memasang sesuatu widget. bukan pendamba jeles. Tapi susahkan orang nak masuk blog anda. Persoalan kedua, anda sedar tak jika anda da pasang widget ni anda tak boleh nak delete balik? Jadi anda da buat backup ke? law belum maaflah memang tak dapat nak remove widget ni. jika da buat backup alhamdulillah anda masih pulihkan blog seperti asal. nak bukti?


daripada Lyssa.. maaf tak buat backlink. 3 isu pendamba utarakan.harap dapat ambil isi penting yang pendamba cuba sampaikan.sekian
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

12 bicara cinta:

farra said...

yupz..ketiga2 di atas tu,semua sy setuju..x tau nak bangkang ape da,semua betol..:)

Edy Fee said...

mmg bayak giler blogg update sal ni

saya cello191 said...

cukai oh cukai..hehe

mmg serabut dgn widget welcome tu..=.="

Cik Arda :D said...

betol2 !! terbaik doe entri nih..suka3!!

TrigYy said...

topup ak stuju

gaduh sesame blogger aku stuju

welcome image aku stuju..

hehhe

by : edietrigyy

fierul said...

tiada bantahan . hehe .bab topup tuh tabik tau pon sbb naik atau ta ttp akan guna jgak . sma je la dgn rokok pon kan . hehe * haish tlari dari tajuk plak . hehe

Shairazi Saidin said...

sblm ni mana ada cukai 5% la. yg tu org kt kedai je buat. amik ksmpatan. tak stuju.

Noorul Amera Adnan said...

setuju setuju setuju. btol la yg no #3 tuh. haha xsuka. memang nampak cool je suh tekan enter la ape la. pastuh sy terus tekan [x]. memang cool la kan.

..cik gugu.. said...

psl cukai tu,eee ade rasa x puas aty jugak ;)

no 2 tu da bese..

yg ke3 tu,hah setuju sgt..!

sheiladzmi said...

Bab topup tu, mmg ianya 1 keperluan, tapi kenaikan tu AGAK mendukacitakan.

Bagi yg mampu, yes, diorang takder apa2 bantahan.

Tapi bagi yg tak mampu? susah la.. sbb benda tu keperluan utk zaman2 skrg nie. Ni pendapat sy je lah:)

Apapun, sy dah follow Encik Pendamba Mawar ye..hehehe:)

hhtp://sheiladzmi.blogspot.com/

nurul diana said...

owhh bru ingt nk wat entri psal cukai topup ! grrr

yunZ said...

saya cadangkan cadangan ditutup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD