PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Segmen Jom Kutuk Blog #3

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sesi ketiga, alhamdulillah segmen pendamba masih mendapat sambutan dari blogger. dua blog pendamba pilih untuk 'dikutuk'. ingin 'dikutuk'? klik link di bawah.

Segmen kutuk Blog 
http://sayasibudakopto.blogspot.com/ 
Blog ni pendamba tak tahu nak komen apa apa sebab dia guna Classic Template jadi pendamba pun tak familiar ngan template tu. Sangat kemas sebab blog berada dalam satu page je. cuma pendamba nak gitau tentang blog achieve. Mana blog achieve saudari? 
http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/
Pertama pendamba nak tegur tentang blog ni. mengenai moving word yang follow cursot tu. law boleh saudari disable kan ea. yang kedua mengenai


scroll blog achieve.
1. Dari dashboard - design - edit html - Expand widget templates.
(backup template untuk langkah berjaga²)

2. Menggunakan fungsi find (ctrl + F), cari kod <div id='ArchiveList'>

3. Anda akan jumpa kod ini <div class='widget-content'> sebelum kod <div id='ArchiveList'>

4. Gantikan kod <div class='widget-content'> yang anda jumpa di langkah 3 dengan kod berikut.
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
Note: Anda boleh tukar 200px dengan ketinggian yang anda mahukan.



Yang kedua mengenai 'comment setting'. Pendamba sarankan saudari menggunakan Pop up comment.
setting - comment - comment form placement - pop up windows - save - done
itu je yang pendamba nampak untuk kedua dua blog ni. kekurangan dari pendamba harapa dimaafkan. berminat?klik link di atas.
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

7 bicara cinta:

fierul said...

yang nie 2 blog trus ye . ermm lpas nie sape agaknye erk . ? :)

Pendamba Mawar said...

hehe da siap sampai #6 da..tak publish je..hehe.. yang ni dua terus sebab satu blog tu sikit je yang boleh ditegur

kim heeruul said...

gua merayu kutuk la blog gua..

Mrs. Farhan said...

Blog archive mmg tak buat, sbb rasanye mcm takde org bukak pon blog archive tu. Tapi recent post ada. Kat etc. =D

Thanxs sbb kritik. =D

kotak bulat said...

segmen ke ni? err..terlepas ke..

..cik gugu.. said...

saya??? hehehe~

Puteh said...

mintak kutuk juga. tunjuk ajar pesalhnye HEE :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD