PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Tips Tingkatkan Follower

Hai pembaca blog PM, kali ni PM terbuka hati untuk berkongsi sedikit tips ni untuk newbie la, kalau yang dah mempunyai follower beriban riban tu takpe la kalau tak nak ikut tips ni. Sebab PM nak tolong blogger baru. ok sebelum kita berbicara dengan lebih lanjut PM nak kongsikan dulu tips sebelum ni, mengenai cara untuk tingkatkan UV dan PV
TIPS TINGKATKAN UV DAN PV


Dan kali ni secara ringkas PM akan terangkan cara mudah dan tanpa perlu amalkan post " I follow you, do! follow me back" ok kita akan pergi satu per satu ye. izinkan PM mulakan bicara kali ni.
BLOG 
Blog? kenapa dengan blog. Jika anda ingin memiliki follower pastikan blog anda mesra dengan pengunjung. Apa erti mesra yang PM cuba sampaikan? PM harap anda dapat pastikan blog anda tidak mengambil masa untuk loading, background yang tidak menyakitkan mata, widget yang membuatkan orang pening dengan blog anda, lagu yang tidak menggunakan fungsi autoplay. Hias blog anda simple je tapi menarik. itu yang penting. 
SEGMEN
Cara yang paling senang untuk mendapatkan follower adalah dengan menggunakan segmen sama ada anda menganjurkan segmen atau anda menyertai segmen. Tak percaya? cuba sertai segmen terutamanya anjuran blogger popular atau sesiapa sahaja mesti ada penambahan dalam kuantiti follower anda. 

Selain daripada segmen , jika anda memiliki rezeki berlebihan anda boleh menganjurkan contest atau giveaway, tak dinafikkan traffik serta follower boleh meningkat secara drastik dengan penganjuran contest serta GA. 
BLOGWALKING
Cara kedua paling mudah mendapatkan follower melalui blogwalking, tapi harus diingat cara anda blogwalking harus bijak dan pandai menarik perhatian pemilik blog tersebut untuk berkunjung ke blog anda. Bagaimana untuk blogwalking dengan bijak. Ramai blogger sebenarnya tidak memperdulikan isi yang berada di shout. Jadi langkah yang anda harus lakukan untuk menarik pemilik blog tersebut ke blog anda adalah dengan melakukan komen untuk entri mereka.

Meninggalkan jejak dalam bentuk komen amat amat dihargai oleh setiap blogger. #abaikan blogger yang bajet top tak mampu nak buat lawatan balas untuk komen. Tapi dengan aktiviti meninggalkan komen sedikit sebanyak akan mempengaruhi pemilik blog tersebut mengenali "siapa" yang meninggalkan komen tersebut.
ENTRI DAN GAYA BAHASA
Dan yang paling penting dalam blog adalah bahasa yang anda gunakan dalam blog. Anda boleh membuat entri panas seperti yang pernah dilakukan oleh Adinda Evans dulu, dalam masa sehari hapir beratus follower dia meningkat. Tapi harus diingat ! bahawa kejatuhan anda juga sangat drastik.

Gaya penulisan, ayat, yang kita gunakan dalam penulisan sebenarnya  melambangkan diri kita yang sebenar. Walaupun anda buat entri menggunakan ayat kurang sopan dan anda mengatakan bahawa itu hanya sekadar ayat. Tapi PM tak rasa pandangan orang lain terhadap anda juga adalah sekadar ayat juga.Guna kreativiti anda dalam menulis, insyallah melalui penulisan anda akan mampu meraih jumlah follower. 

Ok lah PM kongsikan 4perkara penting yang anda perlu tahu jika anda ingin menambahakan jumlah follower di blog anda. terutamanya blogger baru yang sentiasa mencari follower sebagai terget dalam dunia blog. bagi PM follower tak menjanjikan apa apa, tapi persahabahatan yang terjalin daripada ini yang akan memberikan seribu keindahan dalam hidup kita. Rajin rajin la menegur dalam blog ni. baru la kita akan dihormati dan dikasihi oleh orang ramai. sekian.

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

28 bicara cinta:

myr amyra said...

nice entry PM....

thax for sharing... :)

cik ika said...

an best law bilgn frendz ika at fb sme bnyk cm kt blog..

ouh PM..suke entry ni..

cik Atiera said...

good information!! :D
thanx for sharing! <3

http://tintahatimilikain.blogspot.com/2011/11/memang-tak-ada-gadis-seperti-aku.html

"awak tahu kenapa?
sebab saya dah cukup muak dengan segala janji2 kosong lelaki..
bilang mahu menanti, alih2 ada pengganti!"

Ku Azhar said...

waaahhh....gud2.. :)

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

tq 4 da tip^^

Miss Purple Ungu said...

nice entry
akan cuba amalkan tips2 PM ni ;)

..cik gugu.. said...

betoll.. dlu gugu slalu wt cmni.. skrg da mls.. heheheh.

ayuna ayuni.. said...

Gaya penulisan, ayat, yang kita gunakan dalam penulisan sebenarnya melambangkan diri kita yang sebenar. Walaupun anda buat entri menggunakan ayat kurang sopan dan anda mengatakan bahawa itu hanya sekadar ayat. Tapi PM tak rasa pandangan orang lain terhadap anda juga adalah sekadar ayat juga.

suka perenggan ni. entah apa la orang dok pk pasal aku. hahaha....

ayat selalu nak kurang ajar. insaf jap..!

thanks untuk entry yg ni. amat memerlukan lagi. hihi

sumaiyah mokhtar said...

yesss info yang menarik :)

Kongsi Apa2 Aje said...

Salam 4low and komen disini(cam cara kamu tak...ekeke)

tips yang sgt berguna. mekasih

pss..mekasih coz singgah blog adminkongsi (^_^)

faridah nazurah said...

hehehe sebenarnya semua yg PM bagi tips ni betul tau.. kita kena mesra rakyat sikit dgn blogger lain. blog pun kene la simple but nice.. betul idok?

hehehe PM rasa blog sy menyakitkan mata tak?

iyka syafika said...

time kch abg PM utk tips ini.
hurmm..tapi ade yang blogger bajet.tegur 2 3 4kli pn xbls.hampeh tol.=)

kim heeruul said...

gua hanya mampu guna tips kedua jer..^^
nice tips..

Ana Farhana said...

NICE ENTRY.. BETOII DAH TUUU

Miss Eiza said...

tips lagi..oh suke suke suke ;)

Ahmad Haziq Azlan said...

abe sayang.....
lama dah tak tegur kat fb..

Ekmi Rabat said...

Salam PM, nice info. sbg blogger baru saya sgt perlukan sharing like this. tq!

RinsyaRyc said...

jrg bw, buat segmen, n gaya bahasa x best sngt kod..

<---backrnd dah hitam pulak..

*memang mls nak peduli blog sngt kut~ hihi


Happy bday PM.. InsyaAllah murah rezeki n Allah beri kesihatan yang baik.. ^^

Norlida Ramli said...

nice!

.ain. said...

blog ain simple. maybe lah.
penggunaan ayat yg mcm keling. sikit !!
BW bile berokband baru bayar *laju.sapsap. sekejap je.
salu join contest. org say goodluck. tapi x follow. *maybe ain nie newbie kot.
:) hehehehe

Gadis mutiara said...

setuju=)

noorul aisikin said...

thx 4 sharing :)

. said...

nice entry..sya suke..insyallah sya amalkan..hehe

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan said...

ngeh2 mekasih untuk tips ini :)

NazuerahAzhar said...

nice entri.
leyh cube ni .

izamin said...

syiok entry PM.. :) dorayaki dtg.. agagag :P

NURUL ◕‿◕ said...

Mohon copy ye (; terima kasih..

Rina Zainal said...

Im newbie..tq for sharing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD