PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Kenangan Cintamu

Pada kedinginan petang yang indah. 



kelihatan seorang jejaka sedang menanti puteri impian nya,


Beliau masih setia menanti, hatinya yang leka menunggu menanti kehadiran puteri idamannya menyebabkan dia terleka dengan kehadiran puterinya itu


Hatinya yang berisi cinta dan kasih sayang dibawa kepada ku



Kenangan suka duka kami lalui bersama


kami bergurau, bergelak tawa bersama


Tapi itu tak kekal lama, bila jejaka itu terpaksa mengundurkan diri dari perhubungan mereka atas permintaan ibu bapa puterinya itu


itu lah kali terakhir pertemuan mereka dan itu la pengakhiran perhubungan mereka


Hanya kesunyian dan kesedihan yang dialami puterinya tanpa mengetahui sebab sebenar puhubungan yang terpasa diputuskan


Hanya kenangan yang menjadi memori yang takkan terpadam dalam ingatan mereka berdua


Buatmu ku ukirkan kata cintaku,

pertemuan dengan mu 
telah menerikan seluruh hidupku
kau terangi kelam laluku
kau cipta sebuah kebahagiaan baru
aku 
hanya mampu tersenyum
tatkala ibu bapamu tidak merestui ku
mereka lebih tahu dari ku
dalam menetapkan jodoh buatmu
maafkan aku untuk pengunduran ini
aku tetap mengimpikan dirimu
kau tetap puteriku
usah kau tangiskan pengundurankan
kerana itu tidak menjanjikan
kepulangan ku kembali
jadilah seorang isteri yang mampu
menggembirakan hati seorang suami.
sekian

p/s : tiada kaitan antara yang hidup atau yang mati. betul ke tipu ni? nilai la sendiri..hehe. #rekaan semata mata..erk..haha
ok lelaki tu PM....



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

44 bicara cinta:

Fendy said...

nice....sedih baca...

kim heeruul said...

wah..
kenangan terindah.

RinsyaRyc said...

cinta terhalang oleh org tua lah ni..? hummmm

Saiazuan said...

cantik plotnya :)

Nurhasliza Jeffry said...

Cam sedih je jalan citenye..

missyun said...

sweet gilaa kak :))

Original CikTeddy said...

pompuan tu sape?huhu

ieyza afieyna said...

wow.. mcm btul je.. cinte terhlg oleh org tua.. hee..


cntik la gmbr2 tu semua. edit gune ape ?

saya cello191 said...

sedihnya love story nie..

percaya dgn kata2,kalau ada jodoh,,,x kemana..

^^

Kathy Tuah said...

mmg sedih bila cinta terhalang..hurmm..

Nyamuk Terbang said...

ala ^^

Idzanfashila said...

PM, kreatif sgt ! gmbr pun cntik.

jalan cerita pun oke. tp kesian kn cinta terhalang. :(

IkhAnif said...

untung arrr ang ade gambar..err..prompuan tu single lagikan..??..*okbye

meisnani said...

hahhaha jeles kan??? Nami dan Nani... kan kene tuh...

meisnani said...

btw, nani da follow sini... =)

meisnani.blogspot.com

[fArAh aLiAs] said...

datang promote my shop!! support me dear!!

http://dewarisankami.blogspot.com/

Cik Jannah said...

lolipop tu sedap !

Noraien said...

wahhhhh .sangat sweet tapi sedih coz cinta terhalang .

hafiz hafizol said...

Pantai mana nie?? yela.. untunglah umah dia dekat ngan pata.. kah kah

Halimatun Sa'adiah said...

nice story n shoot..

Saddila said...

kahkah sweet je .
ayat sesuai dengan situation gambar :)

cik penyu said...

salam ukuwah...indah sungguh si pemanis bicara,cntk nurkilan saudara.mungkin kite bole compete?

Ana Farhana said...

huhu,pelamin angan ku musnah.. tehee

cik penyu said...

mungkin kite bole wat 1 competsion sal ni?atau wat sesame kite je.tgk.sape yg ok puisi die

Leods said...

Ceh, takda kaitan antara yg idup & org yang baru lahir..haha

cik penyu said...

rasenye saye lagi amatur kot?

Miss Purple Ungu said...

sedih btul cite PM ni...
betul ke rekaan ni, mcm tak caya je :)

IsmahFirzanah said...

gula-2 tu mcm sedap :)

Ku Azhar said...

waa...cantiknye location..kt ne tu?

Selendang Merah said...

mula2 sm baca sweet jew..sampai kat last tu sedih...jap2 nak cari tisu..:(

Lea Isnawi said...

sedih kan kalo tak mendapat restu keluarga

:(

tieka said...

bestt yee cite,,hehehe...mcm betul2 pun ada,,nice..gambar mencerita kan segala ye..hehehee..

anamizu said...

wahhhh mcm tgk drama kt TV plak..hehe





luv,
cik ana

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

nise la gambar...nak ade pic cm tu jugak la....pendambar mawar...

netes air mata kat lutut

SiKecilMirmO said...

siyesly aku gembira ada orang datang follow blog.. tiap hari mesti ada yang follow.. wlaupun follower blog aku tak banyak cam korang.. tapi apa yang buat aku menyesal.. bila entri aku takde yang yang datang komen.. follower beratus2 tapi nak daptkan satu komen pun susah.. jadi korang fikirlah sendiri baik buruk korang main follow2 ni
jemput komen! ahahaa... 2 yg mai komen neh... kehkehkeh... nway, pic 2 nice laaa.. :)

Woofer Storm said...

sedih pula ni..

sabar je la pm^^

CIK MIN - MIN said...

WAH.....

Norlida Ramli said...

hehee..ni mcm photoshoot je..
btw sape pmpuan tu?wink2 ~ :)

CIK MIN - MIN said...

SABAR YER P M ...

SETIAP YANG BERLAKU ADE HIKMAH D SEBALIKNYER...

:)

Miss Nadya said...

nice nye..

story ini betoi ke?

fierul said...

wahhh gambr dan cerita bjalan seiring . pdai PM ambik gmbr yang bole dijadikan cerita . hehe .. nice entry . kreatif :)

Inee said...

betul kata PM..
org tua lebih tahu segala yg terbaik buat anaknya..
sabar yee PM..

#sedih sgt..

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

sedih bila terpaksa memutuskan hubungan tu kan,tapi percayalah setiap apa yg berlaku ada hikmahnya,btw,nice pic,pandai PM edit ek,hihi.

Miss Honeys Hasdi said...

fuyyooo!!! awek r... hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD