PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Buat Lappy anda Bercakap

Hai kali ni PM nak ajarkan anda satu trick ringkas. Maaf bukan tak nak credit tapi trick ni PM dapat dari lecturer PM di politeknik dulu. tak tahu la kot da ada blogger yang buat entri sama. Trik ni sesuai la untuk anda yang tak de benda sangat nak buat ngan lappy anda. jom kita mulakan

Mula mula,Buka notepad anda dan pastekan code dibawah

Dim message, sapi
message=InputBox("What do you want me to say?","Speak to Me")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak message

Kemudian anda save dengan nama "speak.vbs" kemudian klik enter

kemudia klik je file tu , tulis la apa yang nak dengar lappy anda berkata kata.


selamat mencuba.hehehe

jangan lupa klik sini, sini, sini

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

10 bicara cinta:

nurul diana said...

mati2 fkir bole wat lappy brckp , hahaha

kim heeruul said...

boleh caya ke ?
gua dah pernah belajar it , tp tak ada pulak pernah belajar bab ini.hahahaha

Diyana Ali said...

dah penah try tp tak jadi !

Miss Purple Ungu said...

betul ke tak ni PM?
kalau tak jadi PM kena belanja miss purple kfc selama sebulan tau ahakksss :)

sha my heart said...

jadi la =)

tq

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe, tgk tajuk td ingatkan bercakap macamna;)

ieyza afieyna said...

hehe.. comel... jadi la.. :)

miss-nabil said...

asal garau sangat suara laki tu. haha

.ain. said...

cukoplah lappy nie dengar tuan lappy bercakap. ngeh ngeh

Miss Honeys Hasdi said...

cmne nk buat tue... xpandai r.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD