PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Kawan Facebook

Dulu, Waktu PM mula mula main FB, kawan kawan cakap " jom la main facebook. ramai perempuan main ni,mana la tahu kot kot sangkut sorang. Terus terang FB pertama PM ,tak tahu pun nak guna cam ner. Bila post baru terfikir balik, " buat apa aku post cam ni, ada orang nak kisah ker?" Bila dapat je tenet waktu malam, PM tengok kawan kawan semua sibuk duk bukak FB , PM?masa tu tak bukak pom, PM lebih suka layan video di youtube.
Dua bulan PM main FB, friend PM? budak kelas je PM guna FB untuk gitau sama ada kelas batal atau tak, ada kuiz atau tak itu je,tak de la nak sosial mana. Tapi tengok kawan kawan semua frenz da beratus ratus, pastu sapa empunya FB pun dia tak kenal.haha cam kelakar plak terima dia sebagai kawan kita ,tapi tak berkenalan. Friend beratus ratus tapi yang tegur nya ada la 2 3 kerat, tu pun yang kenal kenal je.

PM pun mula berfikir , ada dapat hadiah ke kalau dapat friend ramai ramai ni? tanya la kawan kawan kot kot dapat claim apa apa kalau friend ramai, tapi dia cakap takde, dia jawab " ala nak berkawan biar la beribu ribu, jangan memilih sangat dalam berkawan dalam maya je pun". Kenapa jawapan dia cam tu? PM diajar oleh ibu bapa PM nak berkawan kena pilih mana yang baik anggaplah sebagai kawan, yang jahat tu cuba jauhkan, kawan tak salah beribu, tapi kalau jadi friend tapi tak pernah bertegur , cam tu kira kawan ker? PM tak rasa pun itu satu perhubungan digelar persahabatan.

Ada satu ketika , PM ngan kawan kelas buat satu event, masing masing bawak lappy nak online sebab diaorang tahu tempat tu ada wifi free, PM tengok masing masing bukak FB. PM jenguk la noti sensorang peh! mantap berpuluh puluh noti diorang,FB PM? ada la 5 noti.haha. Dalam hati PM kata "patut la diorang suka sangat online benda alah ni, ramai yang melayan." Apa yang kelakarnya budak lelaki kelas PM, " eh awek cun la, nak add jadi friend la" . Tengok salah satu faktor persahabtan mereka. Kecantikkan rupa paras tu penting. yang lelaki akan add perempuan cun cun, yang perempuan pula kalau ada lelaki kacak,macho,hencem, memang aiming diorang la. lelaki dan perempuan sama je.
Lepas dua tiga akaun FB PM sekarang PM guna satu je akaun untuk blog.semata mata untuk blog. Untuk kawan kawan, tak perlu FB ni boleh jumpa tentang mata kan, fon ada apa susah. haha.  Moral entri yang korang anggapkan merapu ni, kalau korang nak add seseorang tu pastikan lah korang bertegur, PM cukup tak suka korang add pastu korang diam, add buat apa kalau taknak bertegur? haha .kelakar la korang ni.sekian

P/s banyak sangat suka duka PM akibat FB ni... malas nak cerita hal peribadi. dan malas nak cerita isu, kutuk ,perli,maki orang guna FB ni, macam macam ada kat FB ni kalah Astro.

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

17 bicara cinta:

Ku Azhar said...

hehehe...btl2..ada org awal2 je sembang2 dgn kita..lps 2 kita bg slm pn dia xnk jwb dh..sedih tol! T_T

cik ika said...

alamak..kenalah batang idung ika..perli ika erk..~~

RinsyaRyc said...

<--- tak de fb lagi.

kim heeruul said...

dulu gua excited men fb..sampai semua org gua app..
last2,bila gua kene fake,semua yg add gua,gua tak app..

echa takashimaya said...

fb saye utk personal kot.hehe :)

Cik Kasih said...

btol3..cik pon dh brtimbun fren request..dh x knal mcm mane nk app kan?pelik btol la facebookers..ske add yg x knal..

reenapple said...

cakap pasal Fb.. pernah hadapi situasi sedih.hehe
Sekarang daa malas nak add orang. Orang je add kita tapi tu pom nk approve pom memang lama la.. hehe
DAn.. saya setuju 100% apa yang entry nie gtao.. tak merapu pom..=)

izamin said...

eh macam fizah la.. kih3... kwan dh sampai limit.. yg tegurnya pon dua tiga kerat ja.. hahaha...
(malu suda) ngeee

ascil.punye.lah said...

alamak kita bertegur kan?=p

sha my heart said...

la aduh, mati2 igtkan software.. kahkah~

tak suka jugak bila diaccept, senyap macam tu je. dah la tak kenal. rasa nk remove je. haha~

PM ditag utk soaln 11 tu. haha~
http://sha-myheart.blogspot.com/2011/11/bagai-menjawab-soalan-temuduga.html

Ana Farhana said...

seronok tgk angka friend list ramai.. pdhal xde niat nk kwn pon.hehe

Norlida Ramli said...

heheheee...betula..skrg ni selalu je remove fren mana2 yg x knl..nak organize balik.haha

Miss Eiza said...

kalau org tu tegur niat berkawan kita layan la,

kalau niat dh melencong ke lain,sorry la,busy sikit nak layan.uhuhuhu

..cik gugu.. said...

hahaha betol3~~ xde pe nk kumen dah.. semua pm da tulis dlm n3 ni ;p

smilenajah93 said...

samalah dengan kim , buat FB sebab kawan soh buat . hehe ~

aimie amalina said...

ohhhh
sangat setuju dgm PM
dulu main add je kalo org request
skrg ni
kalo kenai baru add
huhuhu
cm takot nak add org x kenai
uwuwuw..

Cik Itah@RRP said...

salam. haha sy mula dulu main add and approve ja biarpun tak kenal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD