PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Persahabatan sebuah Percintaan

Hai pembaca blog PM maaf lama tak update, internet bermasalah. Kali ni PM nak kongsikan satu lirik lagu yang menarik hati PM. Jangan tanya kenapa. Sebab PM sendiri tak tahu kenapa. mungkin kerana hati dan perasaan yang buatkan PM tertarik dengan lirik lagu ni.
It's been a while
since my heart has been changing,
since I've been dealing with it lonesome..
every time you came back,
I hated the guy that made you cry

I'd rather protect you,
although I don't know if it will make it better...
This time I'll hold you and love you
is what I thought

Baby, come to me now
And be my lady
I've watched you for too long
I stood there with no words,
hiding my pitiful heart.

As a friend, to remain as friends,
I had to push the confessions down my throat
But now I'll confess to you,
I love you...

You hold my hand and tell me you only have me
Keeping me as a friend,
you say it's a blessing
Whenever you say let's never change,
I had to push my feelings down

It might be best if I protect you,
not knowing if it will be better
I kept hearing it but I kept cool
I was too scared to lose you, but...

Baby (Baby) Come to me now (Come to me)
And be my lady (lady)
I've watched you for too long
I stood there with no words,
hiding my pitiful heart (No)

Mampukah sebuah persahabatan menjadi sebuah percintaan. Atau terpaksa sembunyikan perasaan demi sebuah persahabatan. Dari sebuah persahabatan kita mengenali diri masing masing lalu kita aplikasikan kemesraan itu kedalam perhubungan yang lebih serius . Walaupun tidak secara menyeluruh kita mengenali diri seseorang melalui persahabatan tapi saya yakin kita sudah mengetahui tingkah laku teman kita. 
Sebuah percintaan tidak memerlukan sebuah perkenalan yang lama untuk mekar disekeping hati yang telah lama mendambakan nya. Tapi yang menjadi masalah bila percintaan itu tidak dihiasi dengan kepercayaan ,kesetiaan,kejujuran dan juga keikhlasan.sekian
If love is the answer , can you please repeat the question?

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

15 bicara cinta:

ascil.punye.lah said...

hmm bole je persahabatan jadi percintaan.tak mustahil.

tapi,susah jugak.kawan dah lama,tiba2 bercinta.mesti rasa kekok.

Mrs.A(Atiqah Wadihah) said...

bf saya dulu kawan baik saya dan sehingga sekarang dia masih lagi berjaya menjadi kawan baik da juga bf pada masa yang sama :)

kim heeruul said...

susah la..
selalu nye jwpn yg akan si pencinta akan terima "maaf la,selama ini sy anggap awk kwn je..tak lebih pon"..

RinsyaRyc said...

<---x dpt nak jatuh cinta kat kawan sndiri. >.<

reenapple said...

normal la tu..=)

dalam persahabatan berlawanan jantina akan terbit 1 perasaan aneh.

but I prefer keep the friendship dari love tu..=)

smilenajah93 said...

hm , besar kemungkinan terjadi :)

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said...

lebih tinggi nilai sebuah persahabatan jika nak dibandingkan nilai sebuah percintaan.
:))

^^eKaTiKaH^^ said...

huhu, kadang-kadang kita tak sangka kawan rapat kite blh jadi teman istimewe...semua tu tak di jangke..hehe

cik ika said...

boleh sje..ika slh sorang dr nye..
ta slh law PM nk simpan perasaan uh..manusia kan..

fierul said...

erm bole je . sbb sy pon cmtuh gak . bmula dri kawan dan skrg jadi kekasih . :)

simpan perasaan bole tpi akan lebih lega jika diluahkan .. manusia slalunya tkut untk mluahkan sbb tkut dapt jawapan negatif. :)

Fara E's said...

errr , no komen , haha

Atiqah Wadiah said...

besenya p'shbtn ni x kan putus..tp p'cintaan ni akan putus..cthnya bila dh break,tros putuskan tali p'shbtn yg t'jalin b4 b'cinta..

Miss Honeys Hasdi said...

Dat rite ! Kebanyakn percintaan bermula drp persahabatan.Namun tak semua percintaan akan berakhir dgn persahabatan kan? #sekadar mmberi pendapat =)

ieyza afieyna said...

pernah juga terjadi..sbhabat mnjadi kekasih.dan akhirnye.. percintaan hancur.. pershabatan juga hncur..

Miss Purple Ungu said...

tak tau la status miss purple ni
kalau nk kata kwn mcm kekasih pun ada
klu nak kata kekasih plak mcm kwn aje
p/s : apa la aku merepek ptg2 ni hehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD