PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Doctor Cakap "maaf awak kritikal"

Hai pembaca blog PM, kali ni kita akan lebih serius sedikit. kita akan berbicara mengenai Klinik. Seperti sedia maklum klinik ni tempat untuk orang sakit la kan bukan untuk orang gi dating, makan makan atau pun shopping lebih teruk lagi nak tengok wayang. Jadi bila jumpa doktor tadi, memang dah sah PM dalam keadaan kritikal. Takut untuk terima kenyataan ini. Tapi PM terpaksa terima dengan hati yang tabah.

Sebelum PM terangkan apa doktor tu gitau  PM, mata PM tertarik dengan 3 perkara yang berlaku di klinik tersebut. Wah kau ni PM, sempat aja jadikan modal untuk entri yer. Perkara pertama yang PM tengok di klinik tersebut, pakaian orang yang datang. Fuh tergugat iman PM tengok, ketat kot. semua nak tunjuk kot dengan harapan doktor tu cair la tu. Maaf la PM bukan gila seks tapi kalau da lalu lalang depan mata, kucing mana yang dapat tahan ikan depan mata. betul tak? PM pun bertanya pada kotak fikiran PM, betul ke diorang ni sakit, tengok rupa xd cam sakit pun. cam saja datang nak amik MC. tapi biarlah itu urusan mereka.
muka orang sakit.. #sakitmental.haha

Yang keduanya PM lihat satu notis yang berbunyi "mulai 1Jan2012 pihak hospital/klinik tidak lagi menyediakan beg plastik untuk mengisi ubat, bagi menyambut seruan kempen bumi hijau. Sila bawa beg sendiri daripada rumah" Ni yang buat nurse kat kaunter ubat senyum sinis kat PM. nak tahu kenapa? sebab PM cakap, "kak, kata takleh bagi plastik, jadi amik balik la paket ubat ni, bagi ubat je, kat paket tu plastik jugak" . dia senyum perli baiknye kat PM.haha. Adus agak agak la nak ikut kempen, kan paket ubat tu plastik jugak..ish..tengok ini plastik yang PM maksudkan.
tu kan plastik.. ha gambar curi google.. tu da kredit tu.haha

Yang ketiga, PM lihat perempuan mengandung, badan dia tak la besar sangat kira kecik la. baju saiz S la..hehe Ya Allah seksanya PM tengok dia, bernafas pun cam orang lelah. Sangat kasihan tengok perempuan yang mengandung, umur muda lagi tengok dari raut wajah takde kedutan.hehe muda la tu, bukan niat hati tak nak menolong, tapi apakan daya dia isteri orang lain. PM mana boleh nak suka suka hati nak tolong. Tapi jujur PM gitau, PM sedih tengok bebanan yang dia tanggung masa mengandung ni, nak ulang alik hospital. Dah la sorang sorang, mana entah suami dia. Insyallah wife PM nanti ,PM akan sentiasa bersama awak susah senang kita akan hadapi bersama.

ok la itu je tiga perkara yang PM nak jelaskan. Eh ada tertinggal ker?oh ya. PM gi hospital sebab abah PM sakit je bukan PM.haha.. kenapa PM cakap doktor gitau PM kritikal?kritikal apa?? jom kita selami makna di sebalik DOCTOR

Doctor : A person who kills your ills by pills, and kills you by bills.
Really?? LOL! haha

Kenapa pula PM kata PM tak dapat lama ngan korang. ada sesuatu menyerang. hurm semut ni serang lappy PM.habis la kalau dia masuk dalam lappy rosak la lappy ni.. sekian

bantu PM.. untuk tambung belanja perubatan SINI

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

20 bicara cinta:

Nisa Greennnpanda said...

aduhai PM nie..
wat sy risau gile & cuak aje td..
nsb baik PM ok2 je..

PutryAin said...

wakenabeb... hekhekeke virus lappy ghupenye haihhh ingat cancer tadi.. kecut i tau

wan niahix said...

hahak... terbaek... ^^,

Diyana Ali said...

okayy pm, apekah ? haha

.: mama lynn :. said...

saje je buat entri kritikall.. hehe comey

smilenajah93 said...

pm nie buat takut je tau . jage kesihatan tu baik2 :(

anamizu kaito said...

" #sakitmental" <----ayat xbleh blah..hehehe



go green! yeahhh~ hehe






luv,
cik ana

NiaLidia. said...

aduhaii , pape tahh. benda mcmni pun buat main ke PM , jangan , nanti Allah bg betul2 menyesal. skrg ingatkan lah hehe peaceeee

lieya syaira said...

LOL~
hahaha. kan da kate pkr positif.

yad'z said...

abg memang dah kritikal dah pon~

I do I need Iman said...

igt sakit tadik.
take care of yourself ;)

widiea azira said...

adeh! baca title dh jntung blubang dh..egtkn awk yg sakit..

gurl yg mmngndung tu xnk susahkn husband dy kot sbb tu pergi sorg2..

Eyda Syahida said...

ingatkan demam kurakura tadi -____-

Eza Boom Boom :) said...

semoga cepat sembuh ayah Incik PM :)

fiQ'Ra said...

pm ni suke buat lawak.. hehe.. mas doakan ayah pm sihat2 selalu.. ehem3, suwittt nya ayat pm yg ni..


"Insyallah wife PM nanti ,PM akan sentiasa bersama awak susah senang kita akan hadapi bersama."

Original CikTeddy said...

da tau dh pm nk wat surprise..hehe

Qil_H0shi said...

wah2 PM dlm siyez dang ag jiwang:)untong lah wife PM :)

dear yayah said...

sayangilah isteri anda.. ttbe.. ahaha

..cik gugu.. said...

adesss ingatkan pm or parents pm skt teruk..

RinsyaRyc said...

hahaa.. x leh tahan la pulak.. muka org sakit #sakit mental.. =.="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD