PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Tutorial Do Follow Blog | Mawar Putih

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
First time buat tutorial di blog .. ok pendamba nak buat tutorial tentang 'DO FOLLOW BLOG'.. apa tu 'do follow blog' rujuk sini .. law ada masalah bagitahu pada pendamba ye.. peringatan.. Sila backup blog anda dahulu
1. Login akaun blog anda ,kemudian design, edit html dan tick pada Expand Widget Templates
2. Ctrl+f cari kode seperti di bawah
<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'><data:comment.author/></a>
kalau tak jumpa kod ni .. anda boleh find dengan keyword nofollow


3. Padamkan rel='nofollow untuk menjadikan blog anda dofollow


selesai..senang kan??


Tunggu!! biasanya tutor akan ajar sampai situ jer... ahaks.. pendamba bagi satu lagi... Bonus untuk anda ahaks

4. Ctrl + f cuba cari kod sepeti di bawah

<a expr:href='data:backlink.url' rel='nofollow'><data:backlink.title/></a>
5. Macam step 3 tadi padamkan rel='nofollow'


6. Preview dulu.. Jika tiada sebarang masalah boleh lah save..sekian 




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

4 bicara cinta:

Syarifah Ashikin said...

wah tahniah dah ada tutor.... tapi kan x fhm lg ni dengan do follow ni

Pendamba Mawar said...

do follow..hurm baca la link entri yang disertakan dalam entri tu

..cik gugu.. said...

terima kasih~ sayang pendamba lebihhhh ;)

Pendamba Mawar said...

try ar buat...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD