PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Kisah Beg Sandang

Hai pembaca blog PM, bila dikala malam yang dingin ni PM teringat kenangan yang telah PM lalui masa belajar dulu. PM bukan nak cerita PM kena ragging minggu MSK atau buat persembahan masa belajar. Tapi PM nak cerita mengenai BEG SANDANG. apa kena dengan beg sandang plak? ok la dulu masa sekolah dulu kita biasa la dengan bag yang galas belakang tu kan.
Ha cam beg kat atas ni yang kita duk isi buku banyak banyak ni.haha. tapi bila da sambung belajar takkan nak pakai beg cam ni? tak "dewasa" la, itu kata kawan kawan PM. Tapi PM guna gak beg cam ni kalau bawak lappy gi kelas. Tapi bukan ini yang PM nak cerita tapi nak cerita mengenai beg sandang. Korang tahu tak beg sandang ni macam mana?
cam ni la lebih kurang beg PM dulu
Ada orang kata lelaki yang bawa beg sandang ni cam "lembut". Tapi apa PM kisah sebab ada gaya, jika bawak beg sandang ni senang PM nak bawak payung, botol air, baju sukan, eh? payung?baju sukan? bukunya mana?haahahaha. buku letak dalam fail je, pegang kat tangan.

Eh PM bawak payung? giler la Tak macho la lelaki bawak payung. Pedulik la macho tak macho yang penting PM tahu nak persiapkan diri sebelum menghadapi hari hujan. Tapi pernah ada kes PM balik basah kuyup gak , sebab PM bagi payung tu dekat kak angkat PM. haha Biar basah asalkan orang kita sayang tak basah. Baru la gentleman . Sebenarnya tak pelik pun lelaki ni bawak payung tapi kita ni manusia yang kreatiif dan bijak pandai sangat tafsir seseorang tu dari sudut negatif.
Dah baju sukan untuk apa plak? PM dulu skolah sukan ker?haha. Bukan la PM dulu politeknik je tapi PM main bola tampar ngan futsal. Jadi petang petang ada latihan . Nak balik umah sewa macam jauh sangat. Jadi PM amik keputusan  untuk bawak je baju tu sekali sebab tu beg sandang PM penuh barang. bukan barang barang untuk belajar.haha.

Jadi moral Entri ni cuba kita berfikiran lebih jauh dari apa yang kita fikirkan sekarang, insyallah kita akan lebih bersedia untuk menghadapinya.

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

17 bicara cinta:

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said...

haha.. relax sudaa.. kdg2 kte bawak beg ikut keselesaan kte. dulix la ape org kata. sy, kalu pakai baju kurung, siap pakaibeg belakang tuh, xde nak ladies2 pakai handbag ke ape.

Lea Isnawi said...

dulu bwk beg galas belakang,

pastu galas tepi

sekarang handbag pulak

hehe

Norlida Ramli said...

hehe..
sy bwk beg plastik je g cls..
kekekee..jimat belanja..haha

Lynn said...

kadang2 org ni takleh nk watpe..ikut ske dia jer cakap..tapi papepun ikut keselesaan kitalahkan..^_^

jamilah izzati said...

beg sandang??nice untuk lelaki..but 4girl,,urmm..tak sesuai sangat..hee..tak suka lorh bawak beg sandang,,kecik,,tak boleh muat banyak barang..yang paling tak best,,sakit bahu bawak beg nih,,berat sebelah,,,senget bahu-bahu,,heee...

^____^

NiaLidia. said...

tak suka bawak beg. boleh tak? hihi. prefer yg galas kot. :D

fiQ'Ra said...

sgt suwittt tgk laki bawak payung g class.. hehe..pakai losyen :D yg pnting kite selesa :)

Muslimah Optimis said...

heheh.. MO sampai sekarang ni bawak hand bag dan beg galas belakang tu gi keja.. dah nampak macam student jugak.. tapi dah jadi kebiasaan sekarang ni kan bawak beg galas belakang.. beg sandang tu kadang2 la bawak tapi hand bag pun dikira beg sandang jugak kan.. hehe

cik ayuni said...

ntah lah PM, x der benda plik pom pakai beg cam nih..
as what i said, ramai je my schoolmate pakai beg gnie..

Diyana Ali said...

tak tahu pulak beg sandang ni kalau laki bawak nampak lembut . hehe :P

kim heeruul said...

pedulikan apa org nak kata.yg penting benda tu berguna untuk diri kita sendiri.. kan kan..=)

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

pm kite same pm wah sehati sejiwa plak ase kehkehekhekehek.....putry suka bawakk beg sandang gak....senang nak isi itu ini..kan kan kan kan...pas tu selsa kan pm kan pm kan

Selendang Merah said...

SM sampai sekarang bawak beg galas belakang..x kisah lah owg nak kata apa..yg penting kita tak kacau org betul x PM?

fierul said...

paling selesa skli beg yang ats tuh . tu yang pling senang . smpai sekrg dok pkai . tak ksah la org nk kte pe pon . bkn kacau duit dia pon . dengki je lebih .. :)

anamizu said...

cik ana dr zmn skolah smpaila masuk U mmg pakai begpack gls belakang je.. lantak le org nak kate ape pon..hehe








luv,
cik ana

zainatul abu bakar said...

betull sgt PM..zai pon sjk masuk u xpenah pakai beg galas belakang lagi..kecuali beg laptop,hihi

Ca Cik Duyung said...

c dari darjah 1 sampai form 5 guna beg galas belakang sebab banyak sangat buku nak kena bawak..

dah kat poli barulah leh bawak beg sandang.setakat buku tulis ngan kertas2 jek.hehe.memang best.payung wajib ade la. umah sewa jauh tu...

PM poli mana ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD