PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Buat PM terfikir

Hai pembaca blog PM, PM tak nak cerita panjang sebab PM takde mood sangat nak update. tapi bila PM baca dua statement ni ,ayat ni buat PM terfikir.. yang pertama..


Ayat 1
Jika Saya mati esok...

Ayat 2
A : Tapi aku tak boleh hidup sorang camni
B : memang lah tak boleh , selagi kau tak bergantung pada yg tak mati

Ayat 3
A: Allah sayang aku, sebab tu Dia masih sudi sambung nyawaku

B: Sudi ke, entah simpati je.


Sejujurnya 3 frasa ni buat PM termenung jauh.. siapa diri PM. Ayat yang selalu PM tulis dalam buku catatan PM


Bual bicara yang banyak, gelak tawa yang gembira, itu mengundang kehadiran kedukaan yang bakal melukai hati kita...


Maaf entri ringkas tapi PM nak anda berfikir tentang ayat ayat ni... 
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

13 bicara cinta:

Original CikTeddy said...

mmg cik ade trfikir..sbb tu cik buat aktviti tu..cik nk tngok pndpt org lain^^

minah senget said...

Assalamualaikum .....
PM buat MS tersedar juga
Terkadang kita perlu igt tentang hari kematian kita..supaya kita sentiasa sedar yang kita hanyalah sementara jer di dunia ni kan..
:)

budakijaupendek said...

buat saya sendiri pun berfikir..

SAIFUL ANUAR BAHARUDIN said...

quote MatLuthfi. suke-suke... hehehehe

..cik gugu.. said...

siyes, gugu x boleh pk ape pon skrg ni.....

aRa ❤ aFiq™ said...

ara pown da terpkir sama..

[fArAh aLiAs] said...

korang, jom ikut farah release tension!! best gile weyh!!

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/jom-release-tension-sekejap-ayuh.html

widiea azira said...

kite x pernah ade perjanjian utk tidak mati kan..so trima hakikat ni

Ca Cik Duyung said...

ca pon selalu fikir...takutnya pada mati...kita sorang2,,

Ana Farhana said...

awat ceq ? sdeh ka ?

bnd2 ni mmg patut kte pk,sbb nye.. akan igtkan pd masa akn dtg,supaya lebih bermuhasabah diri dan tingkatkan amal2 yg baik.


* sy pon sllu je tpk.. tp jgn over thinking,takot laen lak jd..


nway, :)

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

buat putry terpikir sejenak..termenung sorang2 pulak huhu..

cik ayuni said...

biasanya org akan kata "hidup ni kena sentiasa enjoy'' or ''hidup ni sementara, enjoy selagi boleh''...''live your life to the fullest''..

oke, itu yuni karang tp biase je dgr org ckp lebih kurang mcm tu mksd die..

masa muda ni lahh nak enjoy, kang tua nanti taubat lahh..serously, i'd heard all of that..yess,hidup ini sementara n mati itu pasti..kalau lah hari ini enjoy bagai nak rak segala, tapi esok mati (misalnya)..tak ke mati katak? tak cukup bekal nak bawa menghadap ALLAH...nauzubillah...

moga2 kita insaf..

note:: bkn tujuan nk tunjuk hebat @ jd ustazah, sekadar berkongsi buah fikiran..

peace^_____^..maaf ye abg PM...terover pnjg..

ieyza afieyna said...

yg penting ukhrawi jgn dilupa...itu yg ptut kita kejar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD