PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Follower cecah tiga angka


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Alhamdulillah kurang tiga minggu da cecah tiga angka..makin pendamba bersemangat nak terus berada di dunia blog
Terima kasih kepada
kerana anda melengkapkan nya..

ok la, entri kali ni pendamba cuma nak mintak pendapat.. apa sebenarnya yang anda nak baca??cerita macam mana yang dapat menarik anda untuk mmbaca??pendamba nak maklumat ni..


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

contest & DHIA'S BLOG


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

wah rajin no ko join contest kan pendamba...bagi pendamba la contest ni dapat meningkatkan traffik blog.itu pendapat pendamba la sebagai seorang newbie dalam dunia blogging ni..
kali ni contest yang dianjurkan oleh si cantik manis Nadia... iaitu contest Blog Paling Wonderful



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Iklan Percuma untuk blog anda??waw... menarik ni boleh promote blog pendamba yang tak seberapa ni...sapa buat ni pendamba...haih buat tanyer..brader hencem keyrull ar...


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Strategi persaingan blog

hello there ,today i would like to talk about marketing strategies... did you know what is marketing strategies.
ces speaking plak pendamba ..english edukesyen ntah ke mana...haha



ok strategi pemasaran dalam persaingan blog..pendamba amik tiga yang utama iaitu.. Challenger , Follower dan yang terakhir Nicher.. pendamba..benda alah ni ada kaitan ker ngan blog..ok biar pendamba yang menghubungkaitkan ea.

yang pertama adalah Challenger iaitu pencabar.. anda akan dikira blogger pencabar sekiranya anda setara abg Ben Ashaari, Fatin Liyana..telah mempunyai pembaca setia yang ramai.. populariti anda dikenali ramai..anda akan di golongan ini challenger..mancabar untuk melihat siapa yang menjadi leader.

yang kedua follower ni.. macam pendamba sendiri masih cuba mengumpul dan mencari pembaca setia.cuba meningkatkan populariti supaya dikenali...masih tidak berupaya menjadi chellenger .tapi masa hadapan kita tak tahu kan semua itu tak mustahil

yang ketiga adalan Nicher,blogger yang tak berusaha mendapatkan pembaca tapi berharap ada yang mmbaca..faham tak contohnya..dia join Sahabat blogger..tapi join jer la tak pernah nampak muka nak promote blog..

itu la penerangan ringkas dari pendamba...
p/s : marketing student..come see this..do comment me so..haha

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Kekasih pendamba jadi tunangan orang

 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Apa perassan anda bila anda dapat taw kekasih anda bakal jadi tunangan orang?? sedih kan..bgitu la pendamba dilanda kemurungan sejak mengetahui hal ini..

sedih,sedih,sedih,sedih


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Blog pendamba ke klinik


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

pendamba pergi klinik blog tadi ye la ckup masa nak kena timbang la blog ni berat nya berapa kan..

ni la klinik nya

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Contest Gambar Desktop Lappy


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pendamba join contest lagi..yeah..kali ini contest gambar desktop lappy yang dianjurkan oleh pemilik blog akudanchenta..

contest ni pendamba rasa sangat menarik,yer la daripada wallpaper kt desktop pon orang da tahu sifat kita,minat kita macam mana ye tak ?jadi pendamba dengan berbesar hati join contest ni..


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Janji Lelaki Vs Perempuan


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

pendamba nak menyentuh sikit bab janji berjanji... biasa nya siapa yang suka menabur janji?? dan siapa pula yang suka memungkiri janji.. rata2 statistik analisis yang pernah dijalankan mengatakan bahawa lelaki adalah golongan yang selalu memungkiri janji...



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima Kasih Follower ke 80


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selepas 15 hari blog ini diberi nafas oleh pendamba... follower blog ni da mencecah angka 80... Eleh pendamba itu pon nak bangga..wei orang lain da bribu riban la...for your information, bukan senang untuk seorang blogger baru nak dapatkan follower taw2... 

apa2 pon saya hargai follower saya...terima kasih kepada 
Ilanilyana

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima Kasih Follower ke 70

 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Terima Kasih!Thank You!Kamsahamnida!Xie-Xie ni hehe

ucapan khas ditujukan kepada follower saya yang ke 70
Syuxer

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima Kasih Follower ke 60

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Sekali lagi pendamba buat entri penghargaan kali ini untuk follower pendamba yang ke 60

woi!penting sangat ker entri ko ni?? for your information follower bagi pendamba sangat penting.. bukan la nak tunjuk pendamba ni fames sangat pon tapi follower yang membuat kan pendamba lebih bersemngat untuk mnulis entri..

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Khas Untuk Brader Azfar Roslan


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Entri kali ni Pendamba nak ucapkan sekalung eh cukup ker..beribu riban tahniah pada seorang sahabat Pendamba yang bakal melngsungkan majlis walimatuurus pada 2 mei 2011 ni..

disebabkan jarak yang agak jauh jadi pendamba tak dapat attend la majlis tu.nak pos adiah kn posmen curik lak... so pendamba buat entri khas ni untuk dia...


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Marketing Mix on Blogging

What is Marketing mix??Wah tjuk omputih ye pendamba.. penerangan malay la..Marketing mix atau ikut kamus dewan nya Campuran Pemasaran (CP) adalah salah satu perkara yang paling penting dalam bidang pemasaran...

ops pendamba tak nak cite pasal pemasaran tapi pendamba nak cuba kaitkan dengan dunia blog...dan apa yang pendamba aplikasikan..CP ni merangkumi 4 faktor penting iaitu.. Place,Product,promotion and Price..tapi yang price pendamba nak tukar kan kepada People..itu campuran pemasaran orang Jepun..ia juga dikenali sebagai 4p


Pendamba cuba ringkaskan jer yer... kita pi part pertama,produk..blog itu la produk kita..apa kaitan lak?? ok kita buat design blog kita lawa2,entri kemas baru la ada orang nak singgah..itu la salah satu teknik pemasaran..faham???

yang kedua,place atau tempat...ini saya maksudkan tentang fanpage,group ,komuniti blogger2 di sini kita dapat ramai kenalan sedikit sebnya dapat memperkenalkan blog kita..

yang ketiga,people..atau bahasa senang nya kawan..shabat,..teman...melalui kawan2 kita dapat memperkenalkan blog kita ni..diorang baca entri kita,bagi pendapat..baru la maju penulisan kita..

yang keempat adalah promotion..ini adalah faktor paling penting dalam dunia blog..promosi...di mana kita nak ping blog kita??macam mana kita nak tarik perhatian pembaca??itu mksudnya..

jadi berblogging adalah sama seperti menjalankan pemasaran ke atas satu2 produk atau perkhidmatan..jgan putus asa jika anda tidak ada follower or tidak ada org baca entri anda...usaha itu yang penting..lambat laun ada insan yang terbuka hati untuk membaca hasil penulisan anda...

sekian dari pendamba..sebarang kritikan dialu2 kan..

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Si Cantik Manis Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
Lucky Draw?? Pendamba nak join la cam best jer adiahnya...yum2 coklat tu..dengar2 tambah hadiah.kot untung sabut terapung,.haha..bermadah plak ko ye...


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Pendamba mawar menyunting Mawarku wada

 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

" Mengapa 'si Dia' sooooooo sweet "
contest 

Untuk Pertama kali nya saya join contest yang dianjurkan oleh sahabat saya Mawarku wada.. hati bgitu gembira untuk join ni... ok kita lihat siapa yang mnjadi pilihan hati saya..jeng..jeng..jeng...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima kasih Follower ke 50



ورحمة الله وبركاته السلام عليكم

Sekali lagi saya Pendamba mawar nak buat entri penghargaan...kepada sapa?? ya itu dia follower saya yang ke 50...

brader Faqieh Ariff

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

G string putus plak!


 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

entri panas untuk petang2 ni..panas bagi aku..tak panas bg anda..haha... G string putus..ades....agak kedewasaan yer

sedang khusyuk saya melayan nafsu tadi tibe2...boleh putus..ades.. mana nak cari ganti???huhu

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Sahabat Blogger Bikin Panas


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Saat saya menulis entri ni saya sudah menjadi member untuk Sahabat Blogger (SB) selama dua.......hari!



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Khas Peminat KPOP 2PM


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Tengah2 syok layan I can't tetiba jari jemari ni nak tulis sal 2pm... pendambamawar 2pm tu apa..2petang ke?? ish bukan la 2pm ni slah satu boys group korea...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima Kasih Follower ke 40


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Sekali lagi pendambamawar muncul dengan entri penghargaan... terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada follower saya yang ke 40.. iaitu

Fariera Hasanz

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Awan Kebetulan atau Petunjuk



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
AWAN! pendambamawar ni awan apa plak ni??untuk pengetahuan anda ni awan yang anda dapat lihat kat langit tu la..itu yang saya maksudkan...
saya suka melihat awan..sebab?? kadang2 bentuk awan tu mnyerupai sesuatu..dan kadang kala bentuknya pelik... itu yang mnimbulkan tanda tanya..

ni gambar saya saya snap di kawasan pasar bisik Kuala Muda


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Penangan Bangsa Melayu Pemandu bas Ekspress


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Pada entri kali ini saya nak mngutarakan isu Pemandu bas ekspress.. ada sesiapa tak kenal bas ekspress???




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima Kasih Follower ke 30

 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Entri kali ni saya nak ucapkan terima kasih sekali lagi kepada follower saya yang ke 30..




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Terima kasih Follower ke 20

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Entri kali ni saya nak tujukan kepada sorang sahabat blogger saya iaitu 
Are Nice(Anies) 

Terima kasih sebab jadi saya nye follower yang ker 20...bukan senang untuk saya dapatkan follower seramai ni.. hadiah saya tak mampu nak kasi..jadi apa yang saya buat??

Promote blog dia la..hehe
Klik untuk ke blog dia~

tu header blog dia... 

sekali lagi saya ucapakan terima kasih untuk Anies...
sekian 

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Kajian Mengatakan Orang Asli TERPANDAI di DUNIA

Dua orang pemuda sedang menikmati makanan disebuah Restoran, kerana menghadiri seminar Kebudayaan. Seorang Pemuda Bandar dan seorang wakil dari Pemuda orang Asli. Mari kita ikuti perbualan antara Pemuda Bandar dan Pemuda Orang Asli ini.




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Penangan Bangsa Melayu Mat Rempit

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Entri kali ni saya nak mngutarakan isu mat rempit! mat rempit atau sesetengah paggil mat motor memng dianggap masalah bagi kita semua..terutamanya malam minggu...  Itu tak termasuk lagi kes2 lain yang mereka terlibat contohnya pukul orang,rompak,rogol..

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Arahan


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته  

Pada entri yang lepas saya da buat review tentang filem Do Re Mi Fa Sol La Si Do , la ni saya nak review sikit pada sebuah movie KPOP yang diterbitkan pada tahun 2004.. tajuk movie ni adalah ARAHAN. 

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Do Re Mi Fa Sol La Si Do

 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته








THANKS FOR READING ♥ COMMENT

My Ear's Candy Baek Ji Young ft Taecyeon





THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Milo


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته  

Milo! Ada siapa2 yang tak kenai Milo tu apa??Pendambamawar ,milo yang kita minum badan jadi sihat dan kuat tu ke??ha! ye la tu,pandai untuk tekaan itu..milo ni salah satu minuman feveret saya la ni..patut la ‘sihat’ dan kuat..hehe..


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Cinta vs Suka

 Kalau berhadapan orang yang kita cinta, hati kita akan mulai

berdegup kencang. Tapi kalau berhadapan orang yang kita
suka, hati kita akan gembira.


 Di hadapan orang yang kita cinta, musim

sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita
suka, musim itu cuma berangin sahaja.


 Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang

kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat
ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan
tersenyum.


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Bahaya Seksi




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته  

Baru sehari saya menulis entri mengenai Lurah dendam .. hari satu kejadian berlaku depan mata saya sendiri.. Saya tak tahu la macam mana lagi nak nasihat lagi... 

Gambar hiasan

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Gempar! aksi panas



 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Saya sendiri tak tahu la apa nak jadi dengan remaja sekarang.. buat aksi panas depan orang ramai.. Bahaya la tak dibendung boleh memberi kesan kat orang yang melihat nya...saya pon tak taw la nak cakap apa lagi..


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Pendambamawar ketagih BLUE


 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Saya nak cerita sikit masa saya mula-mula bergelar pelajar sekolah menengah lebih kurang 10 tahun lepas.. saya memang kaki minat BLUE.. serius jujur saya mengaku yang saya ni memang law tak layan BLUE seminggu kosong jer hidup saya masa tu.. 

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Lurah Dendam



 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

Entri kali ni agak panas sikit mengenai lurah dendam... pendambamawar ini lurah dendam cerita melayu tu ker?? Ish bukan la, ni tentang sikap sgelintir gadis melayu yang suka menampakkan lurah dendam mereka..

Konsep nya begini nak habaq mai,hangpa sedang berjalan2 di sebuah taman..tiba2 anda terpandang pada dua orang gadis cantik yang duduk beristirahat di sebuah bangku..gadis pertama mengenakan pkaian yang agak longgar dan bertudung menutupi dada..manakala seorang lagi gadis mengenakan baju ketat dengan keadaan leher baju agak luas menampakkan lurah dada gadis tersebut.. ia dalam hati hangpa akan berkata  
Astaghfirullah Al-Azim’ seksinya! ...




THANKS FOR READING ♥ COMMENT

100plus dan DEMAM


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Demam dan 100plus.. apa kaitan antara dua perkara yang hangpa kata lain ni.. bila kita demam mesti kita cari 100plus kan? kenapa tidak kita makan  paracetamol atau bahasa yang biasa kita2 duk guna adalah Panadol.. 



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Mahgrib balik umah!!


   السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Yang pertama nya saya nak hangpa faham situasi ni..
Dialog diantara anak lelaki yang berusia 10tahun mintk izin dengan mak nya nak pi main bola

anak: mak saya nak kuar pi bermain bola
mak: yelah..tp ingat balik sebelum maghrib taw!
anak: baik mak

^


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

☢ Pendamba Mawar Polis?? ☣


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





THANKS FOR READING ♥ COMMENT

My Mind


THANKS FOR READING ♥ COMMENT

CINTA LOVE SARANGHAE

Hangpa bosan dengan ayat Saya Cintakan Awak??
bosan ayat I Love You daripada buah hati kesayangan hangpa??
inginkan Ayat Cinta seperti Saranghae for your beloved?
here you are, pkataan yang boleh digunakan utk dilafazkan kepada buah hati hangpa semua



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Gitar

As salam~

Ada sapa yang berminat ngan gitar?? Saya sangat suka la ngan alat muzik nama gitar ni nak habaq kat hangpa.. pasai pa saya minat gitar? biasanya law saya bosan memang gitar la yang saya cari.. ala macam hobi la tu... ala ada budax yang minat kumpul stem, ada yang mnat bela pet.. saya minat main gitar... nak tengok gitar saya tak??



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD