PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Strategi persaingan blog

hello there ,today i would like to talk about marketing strategies... did you know what is marketing strategies.
ces speaking plak pendamba ..english edukesyen ntah ke mana...haha



ok strategi pemasaran dalam persaingan blog..pendamba amik tiga yang utama iaitu.. Challenger , Follower dan yang terakhir Nicher.. pendamba..benda alah ni ada kaitan ker ngan blog..ok biar pendamba yang menghubungkaitkan ea.

yang pertama adalah Challenger iaitu pencabar.. anda akan dikira blogger pencabar sekiranya anda setara abg Ben Ashaari, Fatin Liyana..telah mempunyai pembaca setia yang ramai.. populariti anda dikenali ramai..anda akan di golongan ini challenger..mancabar untuk melihat siapa yang menjadi leader.

yang kedua follower ni.. macam pendamba sendiri masih cuba mengumpul dan mencari pembaca setia.cuba meningkatkan populariti supaya dikenali...masih tidak berupaya menjadi chellenger .tapi masa hadapan kita tak tahu kan semua itu tak mustahil

yang ketiga adalan Nicher,blogger yang tak berusaha mendapatkan pembaca tapi berharap ada yang mmbaca..faham tak contohnya..dia join Sahabat blogger..tapi join jer la tak pernah nampak muka nak promote blog..

itu la penerangan ringkas dari pendamba...
p/s : marketing student..come see this..do comment me so..haha

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

5 bicara cinta:

.................cP~ said...

Salam. Jom join lucky draw..
http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

MaiRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/04/contest-dan-dhias-blog.html

dtag cini..

F A I Z said...

cp>yer saya da join contest tu...

maira>wh menarik ..nak join..mekasih

MiSzy DiaN said...

belajar pemasaran laaa pula.. hehee.. ni sbjek masa sem1 dlu..

F A I Z said...

hehe...saja nak len pada yang laen..lagi pon sy kn blogger baru..law tulis biasa2 xd orang nak baca yang saya ni miszy dian..btw keputusan bila???hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD