PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Gitar

As salam~

Ada sapa yang berminat ngan gitar?? Saya sangat suka la ngan alat muzik nama gitar ni nak habaq kat hangpa.. pasai pa saya minat gitar? biasanya law saya bosan memang gitar la yang saya cari.. ala macam hobi la tu... ala ada budax yang minat kumpul stem, ada yang mnat bela pet.. saya minat main gitar... nak tengok gitar saya tak??





tu je la gambar gitar saya..hehe..tak jelas ker? buat2 jelas la ea.. hurm sebenaqnya saya pon masih baru belajar gitar.. sebab sekarang baru bkempuan untuk membeli gitar dengan duit sendri..hehe.. walaupon sesetengah orang kata 'ala gitar kapok jer pon nak show of plak' ..ok untuk haters sekalian ,walaupun itu gitar kapok tapi saya beli guna duit saya sendiri..titik peluh saya sendiri.. and for your information not everybody like you eitheir.. so please,please keep your head for comment yourself...

siapa2 yang ada gitar jom layan lagu ni..ni salah satu lagu faveret saya..

(boleh klik link kat atas)


am                             em
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
f                                   c
Di saat aku mulai mencintaimu,
dm                                       am
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
f                                        e
Malah kau pergi jauh dari hidupku,


am                             em
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
f                                        c
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
dm                                 am
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
f                                     e
Di saat aku terbangun dari tidurku,

am                      dm    g                      c
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
f                             dm        e
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
am                      dm    g                        c
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
f                               dm        e
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….
 

am                               em
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
f                                      c
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
dm                                    am
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
f                                        e
Di saat aku terbangun dari tidurku,

am                      dm    g                      c
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
f                             dm        e
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
am                      dm    g                      c
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
f                             dm        e
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….


Bagi peminat KPOP.. ni satu lagu yang saya biasa main..

(boleh klik link kat atas)

D
geuh del bo myun ul gool ee bbal geh jigo
F#7
geuh del bo myun ga seum ee doogeun doogeun
G                       A           [RIFF1]
ah ee chuh lum soo joob geh mal hago
D
geuh del bo myun gwen siri oo seum ee na
F#7                       G
babo chuh rum ja ggoo man geuh leh
        A [RIFF2]
ama neh geh sarang ee on gut gatah
---
D
geuh deh neun neh ma eum sok eh president
neh ga seum eh byul soo noh ji
F#7
i'm genie for you girl
neh soom eul mut geh haji
         G
geuh deh ga won ha neun gun da
nuh reul sarang ha ni gga
           A                                [RIFF1]
neh sarang eh ee yoo neun ub jan ah you know
---
D
geuh deh neun darling
                     F#7
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
        G
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
A                     [RIFF1]
naman eh sarang beet
--
D
geuh del reul sarang heyo darling
                      F#7
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
           G
meh il bam bara bogo
           A
bara bwado ah reum dawuh yo
                            [mute strings]
geuh den nah eh sarang beet
--
D
geuh del leul bo myun goo reum eul na neun gi boon
F#7                        G              A
yoo chi heh do ja ggoo man geuh leh ama neh geh sarang ee on gun ga bwah
--
[INTRO plucking]
--
D
geuh deh neun darling
                     F#7
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
        G
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
A                        [RIFF1]
naman eh sarang beet
                     D
geuh del reul sarang heyo darling
                      F#7
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
           G
meh il bam bara bogo
           A
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet
--
(D,F#7,G,A)  while nonsense sounds
--
           D
geuh deh neun lovely
                    F#7
juh ha neul het sal boda noon ee boo shuh yo
         G
neh mam sok uh doon got gga ji bal geh bee choo neun
A                     [RIFF1]
naman eh sarang beet
                      D
geuh del leul sarang heyo lovely
                     F#7
doo noon eul gam ah bwado geuh deh bo yuh yo
          G
ee luh geh bara bora go
           A
bara bwado noon ee boo shuh yo
                                 [mute strings]  [ENDRIFF]
geuh den nah eh sarang beet



THANKS FOR READING ♥ COMMENT

0 bicara cinta:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD