PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

7 Yang harus kita tahu

Hai pembaca blog PM, ada lagi yang ingat kat diri ini?hahaha lama betul tak update. maaf emosi terganggu.. PUIH! terganggu apa online FB tiap tiap hari.haha.. ok la untuk entri pembukaan kali ni PM nak berkongsi sesuatu yang PM baca di facebook tadi. ala kalau da baca pun tak pe la Pm nak kongsi jugak. jom pakat pakat kita amalkan.mudah mudahan kita berada dalam landasan yang benar. InsyaAllah

Tujuh kalimat yg harus dibiasakan.

1.Bismillahirrahmanirrahiim:
Setiap kali hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulillah :
Setiap kali habis melakukan sesuatu.

3.Astaghfirullah :
jika melakukan sesuatu yg buruk.

4.Insya Allah :
jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah :
bila sukar melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun :
jika melihat/menghadapi musibah.

7.Lailaha illallah :
bacalah siang & malam sebanyak2nya.

Rasulullah bersabda :
"Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yg mengamalkan, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.."
moga semua memperolehnya..Amin ya Amin. 


sekadar perkongsian untuk kita semua...

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

15 bicara cinta:

nurul diana said...

biasaknlah lidah untk mnyebut kalimah2 tersbut :)

O CIKTEDDY said...

insyaAllah akn sntiasa dibiasakan =)

NiaLidia. said...

nice PM :D

faridah nazurah said...

amin..moga kita sama2 memperoleh keberkatanNYA

Putry said...

nice entry zack :)

merpatisejoli45 said...

amalkn slalu, supaya hidup lebih bermakna. :)
nk exchange banner x?
if sudi, tgglkn komen di blog ye. :)

..cik gugu.. said...

tak baca lg kt fb .. mekasih utk info ney ;)

saya cello191 said...

ayatnya pendek ja..tp kenapa susah sangat kita nk sebut..

=.="

kim heeruul said...

bnyk kelebihan kalimat tersebut..

Noraien said...

selalu lah basahkan bibir dengan ayat2 nie .banyak kelebihan nyer :)

era kecik said...

AMIN .. semoga kita dapat lah ek PM ^^

:: info bagus .. hehe :D

Miss Purple Ungu said...

alhamdulillah....
perkongsian yg baik dr PM ;)

dyabunga said...

kena praktik kan dari sekarang..

Nisa Greennnpanda said...

akn dipraktikkn slalu, insyaAllah~...

thanks for sharing, Zack~!! ^_^

anamizu kaito said...

semoga lidah kita x kelu utk menyebut kalimah2 tersebut :)






luv,
cik ana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD