PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

Pesongkan agama, marah orang kita dulu

Hai pembaca blog PM, patut nya entri PM da taip semalam tapi PM malas plak.jadi PM kuarkan hari ni. Taknak berbicara panjang ,kenapa PM nak berbicara mengenai ini? sebab ramai sangat yang share mengenai lagu IT WILL RAIN by BRUNO MARS dengan bait lagu


There’s no religion that could save me
No matter how long my leaves are on the floor..


Tapi bukan itu yang PM nak bicarakan,PM nak anda hayati video ni


Dah layan penjelasan UAI? perasaan satu nama yang memainkan watak penting dalam perayaan Hari kekasih? Dapat apa yang PM maksudkan? Tak dapat? tengok video ni pula


Amacam? biasa dengar lagu ni? ni Indonesia punya, kita pun ada dari kumpulan search. Dan lagu ni da lama berada di industri seni kita, dan telah menjadi siulan anak anak muda dari dulu kini mungkin selamanya. Jadi apa releven nya video pertama dengan video kedua dan apa yang PM cuba sampaikan.

Cuba kita fikir sejenak siapa ISABELLA yang dimaksudkan? layan bait lagu Isabella tu. Dan PM percaya anda dapat fikir. 

P/s betul kata orang tua kuman diseberang kita nampak, gajah depan mata kita buat tak tahu. jadi ini la yang berlaku, lagu barat yang sememangnya bukan islam tu kita nampak dia cuba pesongkan agama Islam. Tapi lagu kita sendiri?yang dinyanyikan anak muda kita?melayu? Islam?renung renungkan...

Jangan lupa join segmen PM > SINI

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

17 bicara cinta:

yad'z said...

OOO.. baru tau~

fieha said...

banyak je lagu yg x elok utk org islam..tapi kita yg x sedar..tambah2 lagu org putih..men nyanyi je..tapi maksud x tau pon sebenarnye..cuba dengar lagu nasyid ke..banyak jgk faedahnya...dapat ilmu..

Miss Purple Ungu said...

mmg ramai dh yg cite psl lagu bruno mars tu
tp x sedar ada jugak lagu sendiri mcm tu huhu

nur_za said...

betul2..kadang2 cuba dengar betoi2 lagu..hurm
setuju dengan fieha..
dengar lagu nasyid lagi best..hehe

faizulosman said...

tak dpt nk tengok video...

http://kringg.blogspot.com/2012/02/segmen-anda-bijak-uji-tahap-geografi.html

Faidhatul Arfah said...

lagu nasyid best, kdg3 blh buat kita tenang kan heee :)


already follow u heee :)

widiea azira said...

0uh br sy tau. .

Nur Wahyuni said...

betul3, :D itula,tula zmn skrg mudah sangat terpengruh dgn barat.

..cik gugu.. said...

muzik buat kte leka .. cmpai kte tak sedar lirik dy tu memesongkan .

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui stju dgn komen fieha tu..

Putry said...

nice entry pm.. putry baru tau.... thanx bagi tau :)

Mohamad Azizi Md Said said...

betul ! saya sokong tu. manusia kini macam rabun dekat semua. yg jauh nampak, yg dekat tak nampak. nauzubillah.

Cik Asma BLuppy said...

lagu bruno mars tu mmg dah lama prasan..

manusia zaman sekarang cepat salahkan orang lain la pm...huhu

dyabunga said...

thanks pm sbb share..baru dya tau..

NAL said...

NAL masih x faham disebalik lagu isabella tu, kalau boleh nk minta PM highlightkan apa yg tersirat =)

Nisa Greennnpanda said...

owh.......br tau..
thanks PM coz share...
so xyah aa dgr lgu isabella tue lg, hehe.. XP

Miss Honeys Hasdi said...

tq 4 sharing :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD