PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

DSLR Nikon pilihan dihati

Assalamualaikum, entri kedua tahun ni yeah semangat walaupun sukar untuk kali pertama menarik kembali pembaca blog PM ni. Walaupon Pm cuba untuk ceburi bidang muzik dan fotografi namun pm sedar bukan mudah untuk bertapak selepas mulakan langkah pertama dalam bidang nih, proram muzik dan karaoke pertama yang diadakan kurang mendapat sambutan kemungkinan berpunca dari lokasi kerana tak ramai remaja yang join. kebanyakkan mat motor yang datang melepak.



Apa apa pon tu bukan halangan untuk PM putus asa,lokasi akan dipindahkan ke kawasan lebih mendapat tumpuan di kawasan bandar dan tempat orang main rollerblade. Oh ya sekarang da mula sesi persekolahan sebab tu tak ramai orang yang melepak pada waktu malam. berbalik pada tajuk asal, PM da berjaya capai impian yang da pm tanam dari 2006 lagi. peh lama gilak baru daat penuhkan impian ni. apa impian tu??? semestinya nak memiliki sebuah DSLR sendiri.  jom kita cie sikit pasal kamera ni.



PM memilih untuk membeli dslr entry level je dengan model D3300 dari segi kualiti memang la tak dapat nak tandingi d90 d7000 tapi untuk newbie cam pm ni da kira ok sangat la ni. Tambahan pulak kita kan ada adobe photoshop.hahhaa..PM beli kamera ni dengan harha RM22++ dapat sekali tripod, memori 16gb  ok la tu kot harganya kat terengganu berbanding negeri lain. Nampaknya untuk tajamkan skill fotografi pm mungkin kena rajin pikul kamera tu dan amik je mana mana gambar yang menarik untuk dipandang.Nanti kita kongsi hasilnya kat blog ni ye,,



Yang terakhir berkenaan GA untuk dijalankan kat blog ni.ada sapa sapa yang nak menjadi patner..dan ada cadangan ga berkaitan apa yang patut pm anjurkan. boleh la kemukakan di rungan komen yerk.. dan yang terakhir. printer apa yang sesuai untuk cuci gambar ye,,terima kasih..hahaha
 cam hape entri aku!

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

1 bicara cinta:

Cik Ash said...

dah aktif kembali ke PM selamat kembali ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD