PENJENAMAAN SEMULA BLOG PENDAMBA MAWAR

PRINCESS WIDIEA AZIRA

raya jadi ke tak



Apa nak jadi dengan blog PM ni. takde ke keyword yang 'cantik' sikit. Silap silap ari bulan kena boikot blog PM ni. haha. nak update pasal raya tapi keadaan di cyber ni tak mengizinkan dengan ramai kanak kanak bawah umur yang asyik melayan game..arghh tekana bising kot...

Apa apa pun raya tahun ni ok la, nak kata meriah tu simple je bagi PM tapi dapat jumpa kawan kawan blogger ,kawan kawan sekolah pun da ok bagi PM. tapi ku merindui dirinya.. itu je nak gitau.tata..

sekian
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Aiman Hakim Redza


kenapa gambar ni? sebab nama dan gambar fb PM adalah dia..hahaha...hensem
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Aku jumpa Lailatul Qadar

Hai , nampaknya masih ada yang baca blog PM ye.alhamdulillah la sebab masih ada yang ngat kat PM ni ha. #ces padahal da inform kenkawan  blog da bukak..hahaha. Raya semakin tiba ,tatkala semua penduduk yang berpuasa sibuk untuk menyediakan persiapan raya PM maih lagi statik tidak memeli sebarang keperluan untuk raya. Saat semua orang sibuk membeli pakaian raya, PM masih dibuai mimpi dalam bulan ramadhan. Lailatul qada? PM nak kongsikan satu cerita mengenai malam penuh barakah.

seorang lelaki, yang pergi ke masjid utuk mendengar ceramah berkaitan lailatul qadar, diteliti apa yang diutarakan oleh ustaz mengenai malaikat yang turun ke bumi untuk mengaminkan doa insan yang beramal, pokok sujud ke bumi dan kubah sujud ke bumi. jelas apa yang difahami olehnya berlainan dengan apa yang diceritakan oleh ustaz.

Tiba pada suatu malam malam terakhir ramadhan beliau baru pulang dari membeli belah, ketika melalui sebuah surau, tiba tiba beliau terlihat kubah sebuah masjid menyentuh bumi, lantas dengan sepantas kilat beliau bergegas ke dalam masjid tersebut untuk menunaikan segala amalan sunat yang dilakukan.

keesokkan harinya dengan bangga dia memberitahu kepada kawan kawan nya di pejabat bahawa mereka semua rugi kerana "semalam " adalah lailatul qadar, dengan kehairanan kawan - kawannya bertanya "macam mana ko tahu?" dengan penuh kenyakinan beliau menjawab " aku nampak kubah masjid sujud ke bumi". Dengan serta kedengaran gelak tawa penuh hilai dri teman temannya itu, sambil menepuk bahu beliau " lain kali rajin la sikit untuk jengah ke masjid ye, kubah tu da tiga hari duk "sujud" ke bumi, JKR yang sujudkan.. Dengan muka merah padam beliau meninggalkan kawannya - kawannya. Moral yang PM nak sampaikan beribadah la dengan ikhlas, jangan jadi seorang yang hanya beribdah dalam kesusahan sahaja..

sekian.
rindu nak komen blog ni  Princess
THANKS FOR READING ♥ COMMENT

PM bangkit dari kematian

Salam semua buat semua pembaca blog PM ni, tu pun kalau masih ada yang ingat blog ni selepas sekian lama PM tak dapat nak sign in akhirnya hari ni dengan kepandaian dan usaha untuk mendapatkan balik kawan kawan blogger PM, jadi PM berjaya mendapatkan balik blog PM ni.

wahai pengunjung pengunjung blog pendambamawar, harap kita boleh lupakan apa yang terjadi sebelum ni, dan PM nak ambil peluang ni untuk mulakan sesuatu yang baru, lagi pun setting kat blog da baru masih pening pening lagi. ok la tak mau cerita panjang hati banyak gembira.

ok buat kawan kawan PM yang selalu duk tanya tu, PM bila nak update, bila nak buat blog baru,ok sekarang da update, tapi disebabkan PM ni takde lappy harap anda faham la waktu online PM tak macam dulu. haha #bajet femes je..puih..

Dan sekarang PM boleh la nak menjengah kawan kawan blogger PM lagi.yahuu.. excitednya saya. ops bercakap tentang raya, sapa nak post kad raya kat PM? nah alamat ,sombongnya terus bagi alamat bajet ada orang nak bagi.

Mohd Faizal Bin Ghazali
Bekalan 'B' kompeni,
Pasukan Gerakan Am,
Kubang Badak,
21300 Kuala Terengganu
Terengganu

ha boleh la pi cari kad raya untuk PM ye.hahahaa.. sampai di sini je la PM nak tulis . 
SALAM PERKENALAN DARI BUDAK BARU BELAJAR MENULIS BLOG.ASSALAMUALAIKUM!

THANKS FOR READING ♥ COMMENT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
PRIVACY POLICY ©2011PENDAMBA MAWAR ALL RIGHT RESERVED -- COPYRIGHT NOTICE BY PENDAMBAMAWAR | YOUR DASHBOARD